Zefīra un krējuma kūka ar mellenēm

Kūka bez cepšanas
Daina Lapiņa
10. maijs, 2019
Komentēt

Drukāt

Saglabāt

Zefīrs ar mellenēm – kārdinoša kombinācija.
Sarežģītība
Vidēja
Izmaksas
Vidējas

Veidnes diametrs 18 cm

Krējumu ar iebiezināto pienu un stindzinātāju saputo. Jāputo ilgāk nekā saldais krējums, un tas arī nesaputosies tik labi, tomēr kļūs gaisīgāks un vēsumā nedaudz sastings. Bez stindzinātāja krēms būs mīkstāks un plūstošāks.

18 cm diametra lielu kūkas veidni ar noņemamu apmali izklāj ar cepampapīru. Veidnes dibenā citu pie cita cieši novieto kafijā ātri pa vienam apmērcētus cepumus, tiem nedrīkst ļaut kafijā izmirkt. Tukšās vietas aizpilda ar salauztiem cepumiem. Cepumus pārklāj ar ceturto daļu saputotā krējuma un to savukārt pārklāj ar zefīra pusītēm. Rozā zefīrs vairāk izcelsies, bet, protams, var ņemt arī balto. Pārber saujiņu melleņu un pārklāj atkal krējuma krēma kārtiņu. Tālāk visu atkārto: cepumi, krēms, zefīrs, dzērvenes, virsū pārpalikušais krēms. Veidni liek ledusskapī, labāk līdz nākamajai dienai, tad no veidnes izņem, kūkas malu ar lāpstiņu vai platu nazi nogludina, virsu grezno ar mellenēm un zaļumiem – raudenēm, piparmētrām, melisas lapiņām.

0 komentāri

Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

Pievienot komentāru

Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

Lasi citur

 

GADA KOSMĒTIKA 2020

 

Veselība

Vairāk

Receptes

Vairāk

Privātā Dzīve

Vairāk

Ieva

Vairāk

Mans Mazais

Vairāk

Māja un Dārzs

Vairāk

AutoBild.lv

Vairāk

Astes

Vairāk

Klubs

Vairāk

Santa+