Zefīra un krējuma kūka ar mellenēm

Zefīrs ar mellenēm – kārdinoša kombinācija.
Kūka bez cepšanas
Daina Lapiņa
10. maijs

Saglabāt

Sarežģītība
Vidēja
Izmaksas
Vidējas

Veidnes diametrs 18 cm

Krējumu ar iebiezināto pienu un stindzinātāju saputo. Jāputo ilgāk nekā saldais krējums, un tas arī nesaputosies tik labi, tomēr kļūs gaisīgāks un vēsumā nedaudz sastings. Bez stindzinātāja krēms būs mīkstāks un plūstošāks.

18 cm diametra lielu kūkas veidni ar noņemamu apmali izklāj ar cepampapīru. Veidnes dibenā citu pie cita cieši novieto kafijā ātri pa vienam apmērcētus cepumus, tiem nedrīkst ļaut kafijā izmirkt. Tukšās vietas aizpilda ar salauztiem cepumiem. Cepumus pārklāj ar ceturto daļu saputotā krējuma un to savukārt pārklāj ar zefīra pusītēm. Rozā zefīrs vairāk izcelsies, bet, protams, var ņemt arī balto. Pārber saujiņu melleņu un pārklāj atkal krējuma krēma kārtiņu. Tālāk visu atkārto: cepumi, krēms, zefīrs, dzērvenes, virsū pārpalikušais krēms. Veidni liek ledusskapī, labāk līdz nākamajai dienai, tad no veidnes izņem, kūkas malu ar lāpstiņu vai platu nazi nogludina, virsu grezno ar mellenēm un zaļumiem – raudenēm, piparmētrām, melisas lapiņām.

Lasi citur

0 komentāri

Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

Pievienot komentāru

Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

Veselība

Privātā Dzīve

Mans Mazais

Astes

AutoBild.lv

Māja

Receptes

Dārzs