• Zebras kūka bez cepšanas

    Deserti
    Daina Lapiņa
    31. marts, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Zebras kūka bez cepšanas
    Foto: Andrejs Ņikiforovs
    Zebras kūka bez cepšanas
    Viegla jogurta un šokolādes kūka ar Oreo cepumiem! Atsvaidzinoša, bet vienlaikus bagātīga un šokolādīga ar patīkamu kraukšķi pamatnē. Tā ir līdzīga siera kūkai un tās pagatavošanai nav nepieciešama cepeškrāsns.
    Sarežģītība
    Vidēja
    Izmaksas
    Vidējas

     

    • Cepumus samaļ, sajauc ar izkausētu sviestu un klāj 23–24 cm lielā kūkas veidnē ar izņemamu dibenu, izlīdzina un labi sablīvē, uz 30 minūtēm liek aukstumā.
    • Pienā iemaisa želatīnu un noliek uzbriest.
    • Krēmsieru sakuļ ar jogurtu, cukuru un vaniļas ekstraktu, pievieno vieglās putās saputotu saldo krējumu un vēl brīdi puto.
    • Nepārputot! Iemaisa karsējot pienā izšķīdinātu želatīnu un sadala 2 daļās.
    • Izkausē šokolādi, to, kopā ar ēdamkaroti kakao pievieno un iemaisa vienā krēma daļā. Krēmus tur istabas temperatūrā, neļaujot tiem sastingt.
    • Veidnē ieklātās kūkas pamatnes vidū liek ēdamkaroti baltā krēma, tam virsū vidū liek ēdamkaroti brūnā krēma.
    • Tā turpina, pamīšus pa ēdamkarotei liekot abus krēmus vienu otram virsū. Tie pamazām izpletīsies līdz veidnes malai, veidojot centriskus riņķus.
    • Ja krēms uz aukstās pamatnes sāk pārāk ātri sastingt, pirms viss vēl nav izlietots, jaunuzliktais vēl šķidrais krēms sāks veidot citu rakstu, ko paredzēt nav iespējams (tā gadījās arī man). Tad jāpieiet radoši, pēc vēlēšanās izveidojušos rakstu vēl palabojot ar irbulīti.
    • Kūku pa nakti tur ledusskapī un sastindzina, tad pēc patikas izgrezno ar  ogām, ko var papildināt ar riekstiem vai, piemērm, ēdamiem ziediņiem. 

     

     

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē