• Vienkāršie un svaigie Jauno kartupeļu salāti

    Uzkodas un salāti
    Daina Lapiņa
    6. maijs, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Jauno kartupeļu salāti
    Foto: Andrejs Ņikiforovs
    Jauno kartupeļu salāti
    Recepte vieglam, pavasarīgam launagam. Var pasniegt arī kā piedevu pamatēdienam vai līdzās grilētai gaļai. Viegli, svaigi, taču sātīgi salāti pavasara un vasaras maltītēm.
    Sarežģītība
    Zema
    Izmaksas
    Lēti
    Kopējais laiks
    30m
    1 vērtējums
    5/5

     

    • Kartupelīšus pārgriež uz pusēm, ar visu mizu sālsūdenī vāra 10–15 minūtes, tad nokāš. Arī olas vāra cietas.
    • Kamēr kartupeļi un olas vārās, pagatavo mērci.
    • Visus zaļumus rupji sagriež, kopā ar krējumu un majonēzi sablendē biezā mērcē. Pēc vēlēšanās var pievienot vairāk majonēzes vai krējuma – ja mērce pārāk bieza, tajā iemaisa nedaudz ūdens.
    • Pēc garšas iemaisa sāli un piparus.
    • Redīsus sagriež ripiņās, liek pie vārītajiem kartupeļiem, visu pārlej ar pagatavoto zaļo mērci un iecilā to.
    • Virsū liek 4 daļās sagrieztas vārītās olas, pārkaisa atlikušos zaļumus.

     

     

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē