- Cepamo pulveri iemaisa miltos, pēc tam visas sastāvdaļas samaisa receptē norādītajā secībā.
- Mīklu ielej ar sviestu vai eļļu ieziestā formā. Es visbiežāk izmantoju ķieģelīša veidni, kuru pat neieeļļoju, bet tajā krusteniski, lai nosegtu visus formas sānus, ieklāju divas cepampapīra strēmeles. Bet droši var izmantot jebkuru veidni – apaļu, lāča, Lego figūriņas, sirsniņas, kuģa vai rozes formā. Šī vienkāršā kūka izcepsies un labi izskatīsies jebkurā no tām.
- Cep apmēram 30 minūtes 180 grādu karstumā. Ja veidne lielāka, mīkla ielieta plānā kārtā, tā izcepsies ātrāk. Ja formā šaurāka un augstāka – iespējams, būs jācep minūtes desmit ilgāk, tāpēc vislabāk gatavību pārbaudīt, kūkā iebakstot koka irbulīti – ja tas nāk laukā tīrs, tā ir izcepusies.
- Gatavu, atdzisušu kūku, ja vēlas, pēc patikšanas dekorē ar krāsainām konfektēm, glazūru vai ogām.
NODERĪGI
- Visbiežāk šo kūku cep ar bezpiedevu jogurtu, bet var izmantot arī ar citronu vai vaniļas garšu. Droši var lietot arī sojas jogurtus. Dažādībai var pievienot šokolādes gabaliņus, ogas vai augļus, miltos iemaisīt magoņu sēkliņas.
- Kūkas garša mainās no izmantotā jogurta, jo arī visi bezpiedevu jogurti negaršo vienādi. Tāpēc izmēģiniet un atrodiet sev vistīkamāko.