• Vienkāršā jogurta kūka no Francijas

    Deserti
    Iveta Troalika
    Iveta Troalika
    31. augusts, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Vienkāršā jogurta kūka
    Foto: Andrejs Ņikiforovs
    Vienkāršā jogurta kūka
    «Francijā šo kūku pazīst patiešām ikviens. Tā ir pirmā kūka, ko bērni cep paši. Dekorēta ar krāsainām konfektēm, tā ir visbiežāk nestā kūka uz skolu dzimšanas dienās. Pēc tās smaržo svētdienu rīti, kad mamma, kamēr ģimene čuč, to ir aši uzcepusi. Īsāk sakot – šādi garšo mazo franču bērnība. Šīs kūkas priekšrocība – nav vajadzība pēc svariņiem, jo viss tiek mērīts ar vienu trauciņu – proporcijās!
    Sarežģītība
    Zema
    Izmaksas
    Vidējas
    Sagatavošanās
    10m
    Pagatavošana
    30m
    Kopējais laiks
    40m
    • Cepamo pulveri iemaisa miltos, pēc tam visas sastāvdaļas samaisa receptē norādītajā secībā.
    • Mīklu ielej ar sviestu vai eļļu ieziestā formā. Es visbiežāk izmantoju ķieģelīša veidni, kuru pat neieeļļoju, bet tajā krusteniski, lai nosegtu visus formas sānus, ieklāju divas cepampapīra strēmeles. Bet droši var izmantot jebkuru veidni – apaļu, lāča, Lego figūriņas, sirsniņas, kuģa vai rozes formā. Šī vienkāršā kūka izcepsies un labi izskatīsies jebkurā no tām.
    • Cep apmēram 30 minūtes 180 grādu karstumā. Ja veidne lielāka, mīkla ielieta plānā kārtā, tā izcepsies ātrāk. Ja formā šaurāka un augstāka – iespējams, būs jācep minūtes desmit ilgāk, tāpēc vislabāk gatavību pārbaudīt, kūkā iebakstot koka irbulīti – ja tas nāk laukā tīrs, tā ir izcepusies.
    • Gatavu, atdzisušu kūku, ja vēlas, pēc patikšanas dekorē ar krāsainām konfektēm, glazūru vai ogām.

     
    NODERĪGI

    • Visbiežāk šo kūku cep ar bezpiedevu jogurtu, bet var izmantot arī ar citronu vai vaniļas garšu. Droši var lietot arī sojas jogurtus. Dažādībai var pievienot šokolādes gabaliņus, ogas vai augļus, miltos iemaisīt magoņu sēkliņas.
    • Kūkas garša mainās no izmantotā jogurta, jo arī visi bezpiedevu jogurti negaršo vienādi. Tāpēc izmēģiniet un atrodiet sev vistīkamāko.

     

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē