Banānu un jogurta kūka

Kūkas
Daina Lapiņa
29. marts
Komentēt

Drukāt

Saglabāt

Banānu un jogurta kūka
Foto: Andrejs Nikiforovs
Banānu un jogurta kūka
Maiga, gaisīga un tik garda! Viegli pagatavojama pilngraudu cepumu un banānu kūka bez cepšanas.
Sarežģītība
Zema
Izmaksas
Lēti
Kopējais laiks
1st
  • Cepumus sasmalcina, sajauc ar sviestu un rumu (to, starp citu, var aizstāt arī ar kādu sulu) biezā masā.
  • Uz paliktņa vai šķīvja novieto kūkas veidnes (20 cm) riņķi bez dibena, tajā liek visu pamatnes masu, izlīdzina un iespiež ar pirkstiem (glāzes dibenu, karoti), veidojot arī 3–4 cm augstu apmali. Uz 20 minūtēm noliek ledusskapī sastingt.
  • Pārklāj ar vārīto iebiezināto pienu. Želatīnu pārlej ar pāris ēdamkarotēm auksta ūdens un noliek uzbriest. 
  • Banānus nomizo, sagriež 1,5–2 cm lielos gabalos un, kārtojot stāvus citu pie cita, piepilda pamatni.
  • Jogurtu sajauc ar ievārījumu, iemaisa karsējot izšķīdinātu, uzbriedušu želatīnu un pārlej banāniem, aizpildot spraugas un pārklājot virsmu. Liek uz dažām stundām vai uz nakti ledusskapī sastingt.
  • Pirms pasniegšanas kūkai noņem veidnes riņķi. Izspiežot ar konditorejas uzgali vai vienkārši uzklājot, grezno ar saputotu krējumu, kam pievienots pūdercukurs un vaniļas cukurs.
  • Kūku pārkaisa ar dzērveņu gabaliņiem.

 

0 komentāri

Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

Pievienot komentāru

Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

 

Veselība

Vairāk

Receptes

Vairāk

Privātā Dzīve

Vairāk

Ieva

Vairāk

Mans Mazais

Vairāk

Māja un Dārzs

Vairāk

AutoBild.lv

Vairāk

Astes

Vairāk

Klubs

Vairāk

Santa+