• Šobrīd

    weather img

    Rīga +11°C Skaidrs, Z/ZR vējš, 5.66 m/s

    IZPROT TAVAS SĀPES

    Banānu un jogurta kūka

    Kūkas
    Daina Lapiņa
    29. janvāris
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Banānu un jogurta kūka
    Foto: Andrejs Nikiforovs
    Banānu un jogurta kūka
    Maiga, gaisīga un tik garda! Viegli pagatavojama pilngraudu cepumu un banānu kūka bez cepšanas.
    Sarežģītība
    Zema
    Izmaksas
    Lēti
    Kopējais laiks
    1st
    • Cepumus sasmalcina, sajauc ar sviestu un rumu (to, starp citu, var aizstāt arī ar kādu sulu) biezā masā.
    • Uz paliktņa vai šķīvja novieto kūkas veidnes (20 cm) riņķi bez dibena, tajā liek visu pamatnes masu, izlīdzina un iespiež ar pirkstiem (glāzes dibenu, karoti), veidojot arī 3–4 cm augstu apmali. Uz 20 minūtēm noliek ledusskapī sastingt.
    • Pārklāj ar vārīto iebiezināto pienu. Želatīnu pārlej ar pāris ēdamkarotēm auksta ūdens un noliek uzbriest. 
    • Banānus nomizo, sagriež 1,5–2 cm lielos gabalos un, kārtojot stāvus citu pie cita, piepilda pamatni.
    • Jogurtu sajauc ar ievārījumu, iemaisa karsējot izšķīdinātu, uzbriedušu želatīnu un pārlej banāniem, aizpildot spraugas un pārklājot virsmu. Liek uz dažām stundām vai uz nakti ledusskapī sastingt.
    • Pirms pasniegšanas kūkai noņem veidnes riņķi. Izspiežot ar konditorejas uzgali vai vienkārši uzklājot, grezno ar saputotu krējumu, kam pievienots pūdercukurs un vaniļas cukurs.
    • Kūku pārkaisa ar dzērveņu gabaliņiem.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Privātā Dzīve

    Vairāk

    Ieva

    Vairāk

    Mans Mazais

    Vairāk

    Māja un Dārzs

    Vairāk

    Auto

    Vairāk

    Astes

    Vairāk

    Klubs

    Vairāk

    Santa+