• Šobrīd

    weather img

    Rīga +2°C Mākoņains, R/ZR vējš, 3.6 m/s

    Ananasu un grieķu jogurta triffle

    Deserti
    Sandija Šēnberga
    13. janvāris
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    **Ananasu un grieķu jogurta triffle**
    Foto: Andrejs Ņikiforovs
    **Ananasu un grieķu jogurta triffle**
    Svaigs un maigs deserts, kas nevilinās pārkāpt savus jaunā gada veselīgos solījumus. Tā pamatā ir ananasi un jogurts!
    Sarežģītība
    Zema
    Izmaksas
    Lēti

    2 l trauks 20 cm diametrā

     

    • Želejai želatīna plāksnītes uzbriedina aukstā ūdenī.
    • Ananasu gabaliņus nokāš.
    • Visu sulu uzkarsē, pievieno želatīnu un maisa, kamēr izkusis.
    • Ananasu gabaliņus liek traukā, pārlej ar sulu un noliek uz nakti aukstumā sastingt.
    • Jogurta kārtai želatīnu uzbriedina, uzlej nedaudz saldā krējuma un izkausē.
    • Saldo krējumusaputo un samaisa ar vaniļu un jogurtu.
    • Pievieno izkausēto želatīnu, visu klāj uz želejas kārtas un liek ledusskapī uz pāris stundām sastingt.
    • Pirms pasniegšanas izdekorē ar cukura stīgām – cukuru katliņā izkausē un karamelizē, nedaudz padzesē, lai sāk sabiezēt, un ar dakšiņas palīdzību veido stīgas.
    • Diezgan ķēpīgs process, bet, kad izdodas atrast īsto cukura biezumu, iet ātri.
    • Stīgas notecina uz cepampapīra loksnes un pēc tam pārvieto uz deserta.

     

     

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Privātā Dzīve

    Vairāk

    Ieva

    Vairāk

    Mans Mazais

    Vairāk

    Māja un Dārzs

    Vairāk

    Auto

    Vairāk

    Astes

    Vairāk

    Klubs

    Vairāk

    Santa+