• Vai latvieši māk darīt vīnu? Noskaidro ikgadējā vietējo vīndaru degustācijā!

    Vīns
    Santa.lv
    Santa.lv
    22. novembris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: No publicitātes foto
    Rīt, 23. novembrī, labākie vīndari no visas Latvijas sapulcēsies jau septītajā “Latvijas vīnu, augļu un ogu vīna skatē”. Šajā skatē varēs sastapt četrpadsmit Latvijas vīndarus un nodegustēt vairāk nekā 100 augļu, vīnogu un citu ogu vīnu un sidru šķirnes. Gaidāmas arī tādas aktivitātes kā aklā degustācija un balsošana par labāko skates vīnu!

    Latvijas vīnu, augļu un ogu vīna skate 2023 ir aizraujošs un patiesi patriotisks notikums vietējo vīndaru un vīna cienītāju aprindās, jo piedāvātie vīnogu, augļu un ogu vīni un sidri tapuši no Latvijā audzētiem augļiem un ogām, turklāt pagatavoti, izmantojot profesionālas vīna darīšanas metodes un paaudzēs nodotas zināšanas. Skates ilggadējie dalībnieki regulāri pilnveido savas vīndaru prasmes, to pierāda arī prakse.

    Vairākiem vīndariem ir atzīstamas godalgas un tituli arī Baltijas valstu mērogā!

    Vairums vīna skates dalībnieku ir apvienojušies Latvijas Vīnkopju un Vīndaru biedrības projektā Latvijas vīna tūre (www.latvijasvinature.lv), kas kalpo kā pārskatāms ceļvedis ikvienam interesentam, kurš vēlas doties tūrē pa Latvijas vīna darītavām. Šeit ir iespēja arī tuvāk uzzināt par katru vīna skates dalībnieku.

    «Organizējot šo pasākumu, mēs kā Latvijas Vīnkopju un vīndaru biedrība vēlamies ne tikai popularizēt kvalitatīva augļu un ogu vīna gatavošanu, bet arī salīdzināt tirgū piedāvāto augļu un ogu vīnu kvalitāti, un informēt patērētāju par labākajiem mūsu vīniem. Tā kā šī skate notiks jau septīto gadu un interese par to ir tikai pieaugoša, vēlamies to ar lepnumu nodēvēt par mūsu tradīciju!» saka Ričards Ivanovs, Latvijas Vīnkopju un vīndaru biedrības valdes loceklis.

    Šī gada vīna skates dalībnieki, ko varēs sastapt degustācijā:

    Tērvetes vīni (SIA Tērvetes veltes, Sandris Laizāns); Mazburkas (SIA Mazburkas, Gunta Niedra); Lubānas vīnotava (SIA Aiviekstes klēts, Oskars Žvagins); Vīna darītava MAA.studija (SIA MMA studija, Martin Samm); Durbes Veltes (SIA Evi&Jo, Evija Kopštāle); Kaimiņmuižas vīna darītava (SIA Kaimiņmuiža, Līga Vaivade-Kalnmeiere); Aizputes Vīna Darītava (SIA Aizputes vīna darītava, Mārtiņš Sants); Līgatnes vīna darītava (SIA Līgatnes vīna darītava, Ainārs Vanags); Cremon vīna darītava (IK Cremon 6, Jānis Mikāns); Kužums winery (SIA Vīna-Oga, Gatis Kužums); Mazsālijas (SIA Jaundzirnavnieki, Gunārs Slavinskis); Zilver dzērienu darītava (ZS Pīlādži, Jānis Zilvers); Tēviņkalna vīna darītava (SIA Tēviņi, Ivo Immermanis); Spilves vīna darītava (SIA Brīvdienu māja Spilves, Andrejs Dobelis).

    Informācija par pasākuma norisi:

    23. novembrī plkst. 17:30 vēsturiski romantiskajā restorānā Pullman Riga Old Town, Jēkaba ielā 24, Rīgā. Ieejas kartes var iegādāties Biļešu servisa kasēs vai www.bilesuserviss.lv. Ieeja no 18 gadiem.

    Latvijas vīnu, augļu un ogu vīna skate 2023 notiek ar Zemkopības ministrijas atbalstu.

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē