Uz ugunskura vārīta zivju zupa

Uz ugunskura gatavota tikko noķertu zivju zupa – īsta romantika.
Gatavo dabā
Daina Lapiņa
29. aprīlis

Saglabāt

Sarežģītība
Vidēja
Izmaksas
Lēti
Sagatavošanās
15m
Pagatavošana
40m
Kopējais laiks
55m
1 vērtējums
5/5

Nomakšķerētās zivis nomazgā un sašķiro, sīkām zivtiņām tikai izņem iekšas, lielākām notīra arī zvīņas, nogriež galvu, spuras, izgriež asakas. Galvas ar spurām un asakām kopā ar sīkajām zivtiņām liek katlā – jo sīko zivtiņu būs vairāk un dažādākas, jo zupa būs garšīgāka.

Ja ir līdzi paņemts marles gabals, tad visu iesien tajā, pārlej ar ūdeni, lai viss ir pārklāts, uzvāra un turpina vārīt vismaz pusstundu vai ilgāk. Tad biezumus no katla izņem. Ja šķidruma pārāk maz, pielej vēl ūdeni, uzvāra un katlā liek sagrieztu sīpolu, burkānus, dilles, pētersīļus un citus garšaugus pēc patikas, tos sasien saišķītī, lai viegli varētu izņemt. Pieber arī laurlapas, sāli un piparus. Brīdi vāra, līdz burkāni ir pusmīksti, tad liek klāt gabaliņos sagrieztus kartupeļus un vāra, līdz tie ir mīksti. Zaļumu saišķīti no katla izņem, arī laurlapas, zupā liek gabaliņos sadalītas lielākās zivis un vāra vēl 5–10 minūtes. Zupu pagaršo – ja vajag, pieber vēl sāli un piparus, garšas pastiprināšanai var pievienot nedaudz degvīna, ja ir. Zupu sadala krūzēs vai bļodiņās, pārber sasmalcinātas dilles.

Lasi citur

0 komentāri

Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

Pievienot komentāru

Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

Veselība

Privātā Dzīve

Mans Mazais

Astes

AutoBild.lv

Māja

Receptes

Dārzs