Abonē SANTA+ un saņem astrologa prognozi savam nākamajam gadam!
ABONĒT!
  • Sulīgo vasaras augļu kūka

    Deserti
    Ievas Virtuve
    Ievas Virtuve
    28. jūlijs, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Vasaras augļu kūka
    Foto: Andrejs Ņikiforovs
    Vasaras augļu kūka
    Vasarīga kūka ar sulīgajiem kauliņu augļiem – pēc jūsu izvēles! Šīs kūkas pagatavošanai nevajadzēs cept biskvītu – un vispār nebūs krāsni jāieslēdz! Viegla, maiga, aromātiska kūka.
    Sarežģītība
    Vidēja
    Izmaksas
    Vidējas
    1 vērtējums
    5/5

     

    • Augļiem izņem kauliņus, nedaudz augļu atliekot, pārējos sagriež mazos gabaliņos.
    • Virs katla ar vārošu ūdeni liek trauku ar olām un cukuru, karsējot puto, līdz putojums kļūst biezs un krēmīgs.
    • Iemaisa vaniļas ekstraktu un želatīnu, kas iepriekš uzbriedināts 6 ēdamkarotēs auksta ūdens un tad karsējot izšķīdināts. Noliek malā atdzist, bet nesastindzina. 
    • 23 cm lielu tortes formu izklāj ar pārtikas plēvi. Sīrupu sajauc ar liķieri un 1/4 glāzes ūdens.
    • Dāmu pirkstiņiem vienu pusi apmērcē šķidrumā, cepumus ar sauso pusi uz āru citu pie cita kārto visapkārt formas malai.
    • Saputo 450 g saldā krējuma un iemaisa padzesētajā olu krēmā, uzmanīgi iemaisa arī sagrieztos augļus.
    • Ar maisījumu piepilda veidni, nolīdzina.
    • Virspusi, tāpat kā malu, pārklāj ar cepumiem, to vienu pusi apmērcējot atlikušajā šķidrumā. Liekos cepumu galus virs kūkas apgriež.
    • Kūku pārklāj ar plēvi, uz nakti vai vismaz uz dažām stundām liek aukstumā un sastindzina.
    • Tad plēvi no virsas noņem, kūku izgāž uz paliktņa, noņem apmali un plēvi.
    • Saputo pārpalikušo krējumu ar pūdercukuru, pārklāj kūkas virsmu, izgrezno ar atliktajiem augļiem, pēc patikas pievienojot vēl ogas un piparmētras lapiņas.

     

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē