• Latvisko rausīšu saules riņķis

    Pīrādziņi
    Daina Lapiņa
    18. jūnijs, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Andrejs Nikiforovs
    Mini pīrādziņi ar kūpināta bekona vai kaltētu tomātu pildījumu.
    Sarežģītība
    Vidēja
    Izmaksas
    Vidējas
    Sagatavošanās
    30m
    Pagatavošana
    30m
    Kopējais laiks
    1st
    1 vērtējums
    5/5

    Pagatavo rauga mīklu. Siltā pienā iedrupina raugu, pieber cukuru un ½ tējkaroti sāls, iemaisa 1/3 miltu, labi visu sajauc, pārklāj ar dvielīti un uz pavisam īsu brīdi noliek siltā vietā. Līdzko raugs sāk darboties un virspusē parādās burbulīši, pievieno mīkstu sviestu vai margarīnu, vienu sakultu olu, piesijā pārējos miltus un samīca vidēji stingru mīklu. Pārsedz un noliek uzrūgt un piebriest.

    Sagatavo rausīšu pildījumus, kamēr mīkla briest. Pirmajam pildījumam sagriež bekonu un sasmalcina sīpolu, abus pannā var viegli apcept un pēc garšas iemaisīt sāli un piparus. Otram pildījumam sīki sagriež no eļļas izņemtus, nosusinātus kaltētos tomātus, pierīvē vai smalki sagriež sieru un sasmalcina bazilika lapiņas.

    Uzraudzēto mīklu sadala nelielos gabaliņos, katru izplacina, vidū liek pa tējkarotei pildījuma, aizspiež cieši ciet, plaukstās saviļā bumbiņās un ar aizspiesto pusi uz leju pamīšus kārto cepampannā ap tur novietotu nelielu termoizturīgu trauciņu mērcei. Kārto ar nelieliem atstatumiem, jo cepoties bumbiņas piebriedīs un saspiedīsies kopā. Bumbiņas pārsmērē ar sakultu olu, bekona bumbiņas pārkaisa ar ķimenēm, tomātu – bazilika bumbiņas ar Vidusjūras garšaugu maisījumu. Pannu liek krāsnī, 200 grādu temperatūrā cep 18 – 20 min. zeltainas.

    Padzesētas atlaužot ēd, apmērcējot mērcē, ko pilda trauciņā rausīšu riņķa vidū. To var pagatavot, sajaucot biezpienu ar krējumu un zaļumiem, var  ņemt jebkādu citu pašgatavotu vai pirktu mērci.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē