Mājas desas

Gaļas ēdieni
25. marts, 2019
Komentēt

Drukāt

Saglabāt

Mājas desas recepte
Mājas desas recepte
Sulīgas, pasakaini aromātiskas un gatavotas tikai no veselīgām izejvielām. Nobaudot šīs mājas desas, veikalā gatavās pirkt negribēsi vēl ilgi.
Sarežģītība
Augsta
Izmaksas
Augstas
4 vērtējumi
5/5

Receptes sastāvdaļas norādītas 10 kg desu.


Gaļu ieteicams iegādāties tirgū vai no zināmiem zemniekiem, kur prasīt to arī samalt, jo tad tiek nogrieztas ādas, izņemti kauli, kas ievērojami ietaupa gatavošanas laiku.
Tirgū pārdod ar sāli apstrādātas zarnas, tāpēc pirms lietošanas tās jāizmērcē ūdenī (sausas zarnas ir neelastīgas un plīst).
Ja gaļas masai paredzēts pievienot ķirbju vai saulespuķu sēkliņas, tās uz sausas pannas apgrauzdē.

 

Padomi:

  •  Ja gatavo desu ar kadiķ­ogām, šī garšviela jāizmanto uzmanīgi – lai nav par daudz!
  •  Ja, desas pildot, atklājas, ka zarnā ir plīsums, tas jāizgriež. Tāpēc zarnas vēlams iegādāties ar rezervi, citādi būs jācep daudz kotlešu...
  •  Optimālais luņķa garums? Tāda nav! Var taisīt knapdesiņas vai garākas un pārlocīt uz pusēm. Ja ir lielas zarnas – lielas desas. Desu meistara iecienītākais garums  – 25–30 cm.
  •  Ik pēc trijām stundām ieliec kūpinātavā kadiķa zariņu, lai dūms aromātiskāks.
  •  Pēc dažu stundu kūpināšanas pārliecinies, vai desas kūpinās vienmērīgi. Kūpināšanas ilgums 10–12 stundas.

0 komentāri

Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

Pievienot komentāru

Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

Lasi citur

 

 

Privātā Dzīve

Vairāk

Receptes

Vairāk

Veselība

Vairāk

Ieva

Vairāk

AutoBild.lv

Vairāk

Māja un Dārzs

Vairāk

Mans Mazais

Vairāk

Astes

Vairāk

Klubs

Vairāk

Santa+