Latviešu tradicionālais Meteņu plācenis jeb slokātnis

Latvijas virtuve
10. oktobris, 2018
Komentēt

Drukāt

Saglabāt

Meteņu plācenis slokātnis recepte
Meteņu plācenis slokātnis recepte
Celsim godā ēdienus, kādi uz latviešu galdiem atradās pirms simt gadiem! Pietiek to pasniegt mazliet neierastā veidā, un, lūk, jaunas vēsmas, kā pagatavot gardu svētku plāceni.
Sarežģītība
Vidēja
Izmaksas
Vidējas
4 vērtējumi
2.5/5

Pildījums sāļajam plācenim

  • 300 g cauraudža
  • 200 g sīpolu
  • pipari, sāls

Cauraudzi smalki sagriež, sīpolus sakapā, pieber sāli un piparus. Visu apcep.

 

Pildījums saldajam plācenim

  • 800 g biezpiena
  • 6 olas
  • 200 g cukura

Biezpienu izberž caur sietu vai sablendē. Olas sakuļ ar cukuru un iemaisa biezpienā.

 

 

Padomi:

Sien sainīšus!
Mīklu izveltnē, sagriez mazos kvadrātiņos, piepildi, aizsien un liec cepeškrāsnī.

Aizstāj mīklu!
Rauga mīklas vietā pamēģini kārtaino mīklu, sainīši sanāks kraukšķīgāki un ātrāk būs gatavi.

Cep  uz žagariņa!
Pirms cepšanas uzspraud sainīti uz žagariņa. Garšu tas neuzlabos, bet vizuāli paspilgtinās ceļošanas saiņa efektu.

Variē ar pildījumu!
Sainīšos labi iederas sēņu un siera pildījums.

0 komentāri

Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

Pievienot komentāru

Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

Lasi citur

 

GADA KOSMĒTIKA 2020

 

Veselība

Vairāk

Receptes

Vairāk

Privātā Dzīve

Vairāk

Ieva

Vairāk

Mans Mazais

Vairāk

Māja un Dārzs

Vairāk

AutoBild.lv

Vairāk

Astes

Vairāk

Klubs

Vairāk

Santa+