• Šobrīd

    weather img

    Rīga +25°C Skaidrs, A/DA vējš, 3.6 m/s

    IZPROT TAVAS SĀPES

    Ļoti viegli pagatavojams svētdienas deserts! Ogu krambls  

    Ogas
    Daina Lapiņa
    5. marts
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Ogu krambls
    Foto: Andrejs Ņikiforovs
    Ogu krambls
    Skābenas, sulīgas ogas, kas paslēpušās zem karstas, saldas, kraukšķīgas mīkliņas. Un ja vēl virsū uzliek saldējuma bumbu mmm… Pasakains, sulīgs deserts ģimenes maltītei – turklāt arī iespēja iztukšot saldēto odziņu krājumus!
    Sarežģītība
    Zema
    Izmaksas
    Lēti

    Recepte 3 porcijām 

    • Saldētās ogas (nav nepieciešams atkausēt) pārber ar cukuru un cieti, pārrīvē citrona miziņu, piespiež sulu, pievieno arī ingveru vai kanēli, labi sajauc un liek ar sviestu iesmērētā cepamveidnē.
    • Cukura daudzumu samazina vai palielina atkarībā no ogu salduma.
    • Drumstalām – visas sastāvdaļas, izņemot riekstus, saliek kopā.
    • Ar pirkstiem drupinot sajauc, veidojot drumstalas.
    • Iemaisa rupji sakapātus riekstus (var ņemt citus riekstus) un pārber ogām veidnē.
    • Liek krāsnī, cep 180 grādu temperatūrā, līdz sula gar malām burbuļo un virsa ir cieta un apcepusies, apmēram 35–40 minūtes.
    • Padzesētu pasniedz ar putukrējumu.

     

     

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Privātā Dzīve

    Vairāk

    Ieva

    Vairāk

    Mans Mazais

    Vairāk

    Māja un Dārzs

    Vairāk

    Auto

    Vairāk

    Astes

    Vairāk

    Klubs

    Vairāk

    Santa+