• Liellopa gaļas zupa ar sālītiem gurķiem. Jurģa Liepnieka bērnības recepte!

    Zupas
    Ievas Virtuve
    Ievas Virtuve
    23. aprīlis
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Gints Mālderis
    Vienkārši pagatavojama, bet garšā tik pilnvērtīgā liellopa gaļas zupa bijusi viena no Jurģa Liepnieka mīļākajām zupām bērnībā: «Mūsu ģimenē dažādas zupas bija galdā katru dienu!»
    Sarežģītība
    Zema
    Izmaksas
    Vidējas
    Sagatavošanās
    20m
    Pagatavošana
    30m
    Kopējais laiks
    50m

    «Bērnībā man bija grūti izvēlēties mīļāko ēdienu, jo mana mamma labi pārzināja pavārmākslu. Viņa gatavoja ļoti garšīgus saldos: dažādus uzputeņus, peldošās salas. Reizēm man tas uzputenis bija arī jākuļ. Kad mamma vārīja kartupeļu biezputru, man bija jātur katls, kamēr kartupeļus sastampāja. Bet viens no manas bērnības smalkajiem ēdieniem bija strauta forele. Tēvs bija kaislīgs foreļu makšķernieks. Vislabāk man garšoja pilnīgi svaiga forele uz mīkstas baltmaizes ar sviestiņu, sīpoliņu un pipariņiem. Klāt liepziedu tēja. Tas ir absolūts laimīgās bērnības vasaras ēdiens!

    Mūsu ģimenē bija princips, ka zupai jābūt katru dienu – tas nu mūsu mājās tika ievērots.

    Citreiz tā bija skābu kāpostu zupa, kas tēvam ļoti garšoja, citreiz pupiņu zupa ar žāvētu gaļu. Tā bija ļoti laba. Mamma vārīja arī boršču un dažādas citas zupas, bet kopš bērnības man vēl arvien labi garšo liellopa gaļas zupa. Apguvu tās recepti, kad vēlāk pats mēģināju šo zupu izvārīt. Stāvēju pie plīts ar telefona klausuli pie auss un konsultējos ar mammu, kas un kādā secībā jāliek katlā,» atmiņās dalās Jurģis.

    Zupas recepte:

    Citas slavenību receptes:

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē