Abonē SANTA+ un saņem astrologa prognozi savam nākamajam gadam!
ABONĒT!
  • Cepta siļķe ar kefīru. Astrologa Andra Rača bērnības īpašais ēdiens Liepājā!

    Receptes
    Ievas Virtuve
    Ievas Virtuve
    10. aprīlis
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Gvido Kajons
    Sālīta, cepta siļķe un ar mizu vārīti kartupeļi ir latviešu vienkāršais, bet tik iemīļotais gardums jau izsenis. Pamēģini šo recepti no mūsu arhīva krājumiem, kur oglēs cepta siļķīte sastopas ar kefīru un kartupeļiem!

    Ievadā kurzemnieka astrologa Andra Rača bērnības atmiņu stāsts: «Mamma strādāja Liepājas zivju kombinātā, un mums mājās vienmēr bija svaigas zivis. Abi ar brāli Guntaru tikām lutināti ar gardiem zivju ēdieniem, bet viens no tiem bija īpašs. Atceros, ka uz plīts jau bija sagatavots saimes katls ar kefīru, kamēr plītī oglēs cepās sālītās siļķes. Kad tās bija gatavas, kefīram pievienoja smalki sadrupinātu siļķes labumu un karoti krējuma. Tad vēl smeķīgajam virumam  bagātīgi piebēra lokus un dilles, un beidzot to varēja smelt šķīvī. Uz galda bļodā jau smaržoja ar mizu vārīti kartupeļi, kurus nolobītus vai ar visu mizu piekodām klāt.»

    1. Kvēlojošās oglēs ieliek mitrā avīzē (vai folijā) vairākās kārtās ietītu sālītu siļķi.
    2. Kad tā izcepusies, gaida, lai mazliet padziest. Tad to iztin un atbrīvo no ādas un asakām.
    3. Zivs mīkstumu iedrupina kefīrā. Tam pievieno karoti krējuma, dilles un lokus.
    4. Virumam klāt ēd ar visu mizu vārītus kartupeļus.

     

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē