• Šobrīd

    weather img

    Rīga +9°C Migla, Z vējš, 0 m/s

    IZPROT TAVAS SĀPES

    Klasiska lazanja

    Lazanjas
    Ievas Virtuve
    Ievas Virtuve
    6. novembris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Lazanja
    Foto: Andrejs Nikiforovs
    Lazanja
    Šī recepte prasīs laiku un pacietību, taču rezultāts būs tā vērts! Par foršām ģimenes vakariņām!
    Sarežģītība
    Vidēja
    Izmaksas
    Vidējas
    Sagatavošanās
    30m
    Pagatavošana
    40m
    Kopējais laiks
    1st 10m
    • Gaļas mērcei dziļā pannā izkausē sviestu, tajā apmaisot dažas minūtes cep mazos gabaliņos sagrieztu selerijas kātu, burkānu, sīpolu, sasmalcinātu rozmarīnu un sēnes, pārkaisa sāli un piparus. 
    • Liek klāt sadrupinātu malto gaļu, maisot apcep, pārlej vīnu, pievieno konservētos tomātus, lēni sautē, līdz mērce sabiezē un gaļa ir mīksta, pēc garšas piemet sāli un piparus.
    • Bešamelmērcei uzvāra pienu ar lauru lapu. Katliņā ar biezu dibenu izkausē sviestu, iemaisa un izkarsē miltus, maisot lej klāt vārīto pienu. Turpina maisīt un lēni vārīt, līdz mērce ir bieza bez kunkuļiem. Lauru lapu izņem, iemaisa sieru, muskatriekstu, sāli, piparus pēc garšas, padzesē.
    • Ar taukvielu izsmērētā kantainā veidnē klāj plānu kārtiņu bešamelmērces, tai virsū liek 3 lazanjas plāksnes. Tās pārklāj ar gaļas mērces kārtu, tai virsū klāj bešamelmērces kārtu, pārklāj ar lazanjas plāksnēm. Atkārto, līdz viss izlietots, nobeidz ar bešamelmērces kārtu, pārber rīvēto sieru, pārkaisa piparus.
    • Krāsnī 200 grādos cep 40–45 minūtes. Grezno ar raudenes lapiņām un ziediņiem.

     

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Privātā Dzīve

    Vairāk

    Ieva

    Vairāk

    Mans Mazais

    Vairāk

    Māja un Dārzs

    Vairāk

    Auto

    Vairāk

    Astes

    Vairāk

    Klubs

    Vairāk

    Santa+