Klasiska lazanja

Lazanjas
Ievas Virtuve
6. novembris, 2020
Komentēt

Drukāt

Saglabāt

Lazanja
Foto: Andrejs Nikiforovs
Lazanja
Šī recepte prasīs laiku un pacietību, taču rezultāts būs tā vērts! Par foršām ģimenes vakariņām!
Sarežģītība
Vidēja
Izmaksas
Vidējas
Sagatavošanās
30m
Pagatavošana
40m
Kopējais laiks
1st 10m
  • Gaļas mērcei dziļā pannā izkausē sviestu, tajā apmaisot dažas minūtes cep mazos gabaliņos sagrieztu selerijas kātu, burkānu, sīpolu, sasmalcinātu rozmarīnu un sēnes, pārkaisa sāli un piparus. 
  • Liek klāt sadrupinātu malto gaļu, maisot apcep, pārlej vīnu, pievieno konservētos tomātus, lēni sautē, līdz mērce sabiezē un gaļa ir mīksta, pēc garšas piemet sāli un piparus.
  • Bešamelmērcei uzvāra pienu ar lauru lapu. Katliņā ar biezu dibenu izkausē sviestu, iemaisa un izkarsē miltus, maisot lej klāt vārīto pienu. Turpina maisīt un lēni vārīt, līdz mērce ir bieza bez kunkuļiem. Lauru lapu izņem, iemaisa sieru, muskatriekstu, sāli, piparus pēc garšas, padzesē.
  • Ar taukvielu izsmērētā kantainā veidnē klāj plānu kārtiņu bešamelmērces, tai virsū liek 3 lazanjas plāksnes. Tās pārklāj ar gaļas mērces kārtu, tai virsū klāj bešamelmērces kārtu, pārklāj ar lazanjas plāksnēm. Atkārto, līdz viss izlietots, nobeidz ar bešamelmērces kārtu, pārber rīvēto sieru, pārkaisa piparus.
  • Krāsnī 200 grādos cep 40–45 minūtes. Grezno ar raudenes lapiņām un ziediņiem.

 

0 komentāri

Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

Pievienot komentāru

Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

 

Veselība

Vairāk

Receptes

Vairāk

Privātā Dzīve

Vairāk

Ieva

Vairāk

Mans Mazais

Vairāk

Māja un Dārzs

Vairāk

AutoBild.lv

Vairāk

Astes

Vairāk

Klubs

Vairāk

Santa+