• Gatavojam krājumus ziemai! Gadžeti ērtākai konservēšanas sezonai

    Konservēšana
    Dagnija Zīverte
    Dagnija Zīverte
    24. septembris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Fermentēšanas trauks
    Foto: no publicitātes materiāliem
    Fermentēšanas trauks
    Konservēšanas sezona jau atkal iet pilnā sparā, tāpēc mēs noskaidrojām un apkopojām jaunākos un ērtākos gadžetus, lai tā aizrit pēc iespējas ērtāk un produktīvāk.
    N/C Multifunctional vegetable chopper, amazon.com
    N/C Multifunctional vegetable chopper, amazon.com

    Brīnumu nazītis

    Savā ziņā tie ir seši nazīši vienā – vienā rokturī iestrādāti seši nerūsējošā tērauda asmeņi, kas dārzeņu sagriešanu padara ātru un parocīgu. Ar to var ātri un ērti sakapāt zaļumus un sīpolus, sagriezt saknes un dārzeņus – burkānus, kabačus, puravus un citus, turklāt – arī gareniski, salātiem un nūdelēm.

    N/C Multifunctional vegetable chopper, amazon.com. Foto: no publicitātes materiāliem

    Edenberg, 220.lv
    Edenberg, 220.lv

    Ērts caurduris dārzeņu mazgāšanai

    Plats salokāms un izvelkams silikona caurduris dārzeņu mazgāšanai. Caurdura izmērs pielāgojams izlietnes platumam, tāpēc to var uzlikt uz izlietnes malām – ar tā palīdzību salātu, dārzeņu un augļu mazgāšana un izžāvēšana ir krietni parocīgāka. 

    Tessco, amazon.com
    Tessco, amazon.com

    Tradicionāls ķīniešu fermentēšanas trauks

    Ne tikai funkcionāls, bet arī skaists trauks, kas fermentēšanas procesu pārvērš gandrīz vai mazā mākslas darbā. Trauka dizains radīts pirms vairāk nekā diviem tūkstošiem gadu tā, lai trauka saturs dabiski ieskābētos ātri un nevainojami jebkuros apstākļos: ielocē, kas iestrādāta trauka neparastajā vākā, tiek ieliets sālsūdens, kas trauku it kā aizzīmogo – trauka saturs joprojām turpina elpot un skābt, taču tajā neiekļūst nevēlamas baktērijas no ārējās vides. Noderēs ne tikai eksotiskajiem kimči, bet arī gurķu, kāpostu, ābolu un, protams, jebkuru citu dārzeņu skābēšanai.

    Kinwell, amazon.com
    Kinwell, amazon.com

    Stikla svariņi fermentēšanai

    Kā zināms, lai skābēšana noritētu veiksmīgi, produktiem burkā ir jābūt pilnīgi iemērktiem sālījumā. Ne vienmēr tas ērti padodas – it sevišķi, ja skābēti tiek viegli produkti, piemēram, āboli. Traukos ar platu muti būs ērti ievietot šādus glītus svariņus ar ērtiem rokturiem. 

    Leifheit, cenuklubs.lv. Foto: no publicitātes materiāliem

    Kauliņu izņēmējs ķiršiem un mazajām plūmītēm

    Gatavojoties ievārījumu un kompotu vārīšanai, ķiršu un plūmju kauliņu izņemšana var izrādīties visai ķēpīga un laikietilpīga padarīšana. Tāpēc lielu apjomu augļu apstrādāšanai šis kauliņu izņēmējs ir izcils – ērti lietojams, turklāt tajā iestrādāts konteiners, kurā iekrīt izņemtie kauliņi. Ļoti īsā laikā iespējams iztīrīt patiešām lielu augļu daudzumu.

    Bluapple, amazon.com
    Bluapple, amazon.com

    Zilais ābols augļu un dārzeņu svaigumam

    Zilais ābols jeb bluapple ir brīnišķīgs izgudrojums augļu un dārzeņu mūža paildzināšanai ledusskapī. Košajā ābola formas trauciņā atrodas viela, kas uzsūc gaisā esošo etilēnu. (Etilēns ir gāzveida hormons, ko nogatavojoties un pēcāk arī sabojājoties dabiski izdala augļi un dārzeņi. Uzglabājot tos slēgtā vidē, etilēns krājas tās gaisā un šo procesu paātrina.) Viens zilais ābols spēj uzsūkt ledusskapī uzkrājušos etilēnu apmēram trīs mēnešu garumā, pēcāk ābola pildījums ir jānomaina.

    Bluapple, amazon.com
    Bluapple, amazon.com

    Sajūsmas pakāpe atsauksmēs par šo produktu atšķiras, tomēr vairākums atzīst, ka zilais ābols patiešām strādā un jūtami paildzina ledusskapja iemītnieku mūžu – kas ir īpaši svarīgi ražas laikā, kad ledusskapis brīžiem ir tik pilns, ka nevar saprast, kā ar tā saturu tikt galā.

    Irinism, amazon.com. Foto: no publicitātes materiāliem

    Ierīce olu, augļu un mīkstu dārzeņu sagriešanai

    Šis no skata pieticīgais gadžetiņš patiesībā ir pārsteidzoši parocīgs augļu un dārzeņu sagriešanai vienādās, glītās šķēlītēs – ar to viegli sagriežamas olas, zemenes, banāni, kivi, cukīni, gurķi u. c. Atšķirībā no ierastā olu griezēja tajā iestrādātas nevis stieplītes, kas draud pārtrūkt, bet gan nerūsējošā tērauda asmeņi, tāpēc šī ierīce ir krietni uzticamāka.

    Tigwin ābolu mizotājs un griezējs, 220.lv
    Tigwin ābolu mizotājs un griezējs, 220.lv

    Trīs vienā: ierīce ābolu nomizošanai, sagriešanai un serdes izņemšanai

    Šī nerūsējošā tērauda ierīce lieti noderēs, lai tiktu galā ar bagātīgu ābolu ražu. Mēs izmēģinājām – tā patiešām ietaupa laiku, ja jāapstrādā liels ābolu vai bumbieru daudzums, turklāt šķēlītes izdodas sagriezt vienādas. Ar šo ierīci glīti izdodas nomizot arī nestandarta formas un izmēru augļus, kā arī brangus kartupeļus. 

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē