Abonē SANTA+ un saņem astrologa prognozi savam nākamajam gadam!
ABONĒT!
  • FOTORECEPTE: Sātīgais, bet netreknais kartupeļu sacepums ar putraimdesām aktiera Arta Robežnieka gaumē

    Sacepums
    Santa.lv
    Santa.lv
    19. oktobris
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Jānis Kairis
    Šajā sacepumā bez kartupeļiem droši var likt vēl citus dārzeņus, kas ir mājās, – Artis pievienoja kabaci. Bet interesantākā sastāvdaļa ir biezpiens, kas gardi apcepas un pārtop sierā! Un, protams, putraimdesas dūšas piesiešanai.
    Sarežģītība
    Zema
    Izmaksas
    Vidējas
    Sagatavošanās
    10m
    Pagatavošana
    40m
    Kopējais laiks
    50m
    2 vērtējumi
    5/5

    Nomizo kartupeļus, kabaci un sagriež apmēram puscentimetru biezās šķēlēs (kartupeļus plānākās). Putraimdesas pārgriež gareniski uz pusēm.

    Cepamo trauku iesmērē ar olīveļļu un kārto tajā kabaču šķēles. Nākamajā kārtā liek kartupeļus, tad putraimdesu pusītes.

    Pēc tam atkal kartupeļus un kabaču šķēles, pa starpām pārkaisot sāli un pa vidu liekot svaigas bazilika lapiņas (vai citus garšaugus pēc izvēles). Pārlej nedaudz olīveļļas un pa virsu liek biezpienu. Pārkaisa svaigi maltus melnos piparus un sāli.

    Trauku ar sacepumu liek sakarsētā cepeškrāsnī un cep 220 grādos, kamēr gatavs (vismaz 40 minūtes). Par gatavību liecina brūni apcepusies biezpiena garoziņa, bet drošības labad ar dakšiņu jāpārbauda arī kartupeļu konsistence.

    Citas slavenību receptes:

     

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē