• Elementārās, bet elegantās sīpolu smalkmaizītes

    Uzkodas un salāti
    Dagnija Zīverte
    Dagnija Zīverte
    2. jūlijs, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Sīpolu smalkmaizītes
    Foto: Ieva Andersone
    Sīpolu smalkmaizītes
    Recepte no sērijas – tūliņ būs klāt ciemiņš, ko lai liek galdā!? Eleganta uzkoda, kas būs gatava 30 minūtēs un izdosies arī pilnīgiem iesācējiem. Šīs smalkmaizītes tiek ceptas otrādi – vispirms uz cepampannas nonāk virsiņa, kas tiek apklāta ar mīklas sedziņu.
    Sarežģītība
    Zema
    Izmaksas
    Lēti

     

    • Cepeškrāsni sakarsē līdz 180 grādiem. Katru mīklas plāksni sagriež 4 daļās.
    • Ar cepampapīru izklātā cepešpannā atstatu citu no citas (tādā attālumā, kā kārtotu cepšanai pīrādziņus) uzlej pa pustējkarotei eļļas, pustējkarotei medus un balzametiķa krēma.
    • Pāri kārto pāris sīpolu gredzenus, pārkaisa sāli un piparus, pārliek dažus timiāna zariņus.
    • Katrai kaudzītei pārklāj mīklas gabaliņu, maliņas viegli piespiežot. Viegli apziež ar eļļu.
    • Cep apmēram 15–20 minūtes, līdz mīkla gatava un zeltaini brūna.
    • Ņem nost no pannas un kārto pasniegšanai – apgrieztas otrādi. Bauda siltas.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē