• Ātrā sīpolu tarte

    Sāļās kūkas
    Ievas Virtuve
    Ievas Virtuve
    9. aprīlis
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Sīpolu pīrāgs
    Foto: No izdevniecības "Žurnāls Santa" arhīva
    Sīpolu pīrāgs
    Ātri un viegli pagatavojama – sāļā tarte, ko baudīt lēnās brokastīs vai pēcpusdienā ar glāzi vīna. Visfeināk to gatavot kopā ar kādu mīļu draugu, jo process vienkāršs un jautrs, un beigās – ah un oh, cik labi sanāca! Klāt lieliski piestāvēs kādi zaļie salāti, piemēram, rukola ar ķirštomātiņiem.
    Sarežģītība
    Zema
    Izmaksas
    Vidējas
    Sagatavošanās
    20m
    Pagatavošana
    20m
    Kopējais laiks
    40m

     

    1. Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem parastajā režīmā. No saldētavas izņem un uz cepampapīra uzliek atkausēties mīklas plāksnes, vienu otrai blakus.
    2. Šalotes sīpolus nomizo un sagriež 1,5–2 cm ripās. Ķiploku nomizo, sieru sarīvē uz rupjās rīves.
    3. Atrod pannu, kuru var cept uz plīts virsmas un tad likt cepeškrāsnī. Labāk nepiedegošo. 
    4. Mīklu ar garāko malu salipina kopā, izveidojot kvadrātu, tad izveltnē iespējami apaļāku formu, nedaudz lielāku par pannu.
    5. Uz vidējas liesmas sakarsētā pannā liek sviestu, piespiež ķiploku un liek citu pie citas sīpolu ripas, pievieno timiāna zariņu. Sautē apmēram 5 minūtes vai nedaudz ilgāk, līdz sīpols kļūst mīksts un apakšā zeltains. Jāuzmanās necept uz lielas liesmas.
    6. Pārkaisa sāli un piparus, pievieno vīnu, balzametiķi. Izņem timiāna zariņu, pārber vienmērīgi ar sieru un pārklāj ar mīklu, maliņas ielokot uz leju. Ja vēlas, var mīklu apsmērēt eļļu vai sakultu olu.
    7. Liek pannu cepeškrāsnī pa vidu un cep 20 minūtes.
    8. Izņem no cepeškrāsns, pārsedz ar lielu šķīvi un izgāž uz tā, ar pildījumu uz augšu. Tarti pasniedz karstu.

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Privātā Dzīve

    Vairāk

    Ieva

    Vairāk

    Mans Mazais

    Vairāk

    Māja un Dārzs

    Vairāk

    Auto

    Vairāk

    Daba un Dzīvnieki

    Vairāk

    Klubs

    Vairāk

    Abonē