Abonē SANTA+ un saņem astrologa prognozi savam nākamajam gadam!
ABONĒT!
  • Kraukšķīgā un fiksā kārtainās mīklas pica

    Pamatēdieni
    Daina Lapiņa
    26. aprīlis, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Kārtainās mīklas pica
    Foto: Andrejs Ņikiforovs
    Kārtainās mīklas pica
    Ideja vieglām vakariņām, kas īpaši iepriecinās mazākos. Šādu picu ir ļoti viegli pagatavot – to var darīt kopā ar bērniem. Viegla un ļoti garšīga – to var pagatavot arī, gaidot ciemiņus. Garšos visiem!
    Sarežģītība
    Zema
    Izmaksas
    Vidējas
    Sagatavošanās
    15m
    Pagatavošana
    15m
    Kopējais laiks
    30m

     

    • Saldēto mīklu laicīgi no saldētavas pārceļ ledusskapī. Pirms gatavošanas plāksnes atdala un izplacina vai izrullē platumā lielākas un plānākas – tā, lai mazas maliņas visapkārt paliek nedaudz biezākas.
    • Plāksnītes liek uz cepampannā ieklāta cepampapīra, sadursta ar dakšiņu, liek krāsnī, 200 grādu temperatūrā apcep viegli zeltainas. No krāsns izņem, nedaudz uzpūtušos vidusdaļu, viegli piespiežot, pieplacina.
    • Kamēr plāksnes cepas un nedaudz padzesējas, pagatavo pildījumu.
    • Atlikušās ziedkāposta rozetes uz 5 minūtēm pārlej ar karstu sālsūdeni, tad nokāš.
    • Sīpolus sagriež pusriņķīšos, atlikušās sēnes šķēlītēs, visu pannā sakarsētā eļļā apmaisot apcep, pārkaisa sāli un piparus, liek klāt atlikušās spinātu lapiņas, iemaisa un karsē, līdz tās sašļūk.
    • Sieru sarīvē rupjās skaidiņās, sadala un pārber apceptajām mīklas plāksnēm, pavisam nedaudz atliekot virsai.
    • Siera kārtu uz plāksnēm pārlaista ar  tomātu mērci, virsū vienmērīgi izkārto apceptos sīpolus ar sēnēm un spinātiem, ziedkāposta rozetes un bekona šķēlītes.
    • Pārkaisa atlikto sieru, liek krāsnī, 200 grādos cep aptuveni 10 minūtes.

     

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē