Abonē SANTA+ un saņem astrologa prognozi savam nākamajam gadam!
ABONĒT!
  • Ceptu ķirbju un biešu salāti

    Uzkodas un salāti
    Ārija Avota
    6. novembris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Ceptu ķirbju un biešu salāti
    Foto: Oto Avots
    Ceptu ķirbju un biešu salāti
    Bietes var cept veselas cepeškrāsnī vai vārīt. Ceptas cepeškrāsnī būs ar izteiksmīgāku garšu! Rudenīgi karstie salāti var būt kā piedeva pamatēdienam vai viegla, veģetāra maltīte.
    Sarežģītība
    Zema
    Izmaksas
    Lēti

     

    1.Sakarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem (ar konvekciju).

    2.Bietes ar suku noberž un noskalo, nogriež astīti, nosusina. Katru vai abas kopā ietin folijā un liek cepties uz restes līdz kamēr ar nazi iedurot, ir mīkstas, apmēram 50 min- 1h, atkarībā no lieluma.

    3.Kad bietes atdzisušas, tās nomizo un sagriež apmēram 2–3 mm pusapļos vai kumosa lieluma gabaliņos.

    4.Ķirbi nomizo un sagriež kumosa lieluma gabaliņos. Lielākā bļodā samaisa medu ar sinepēm, pievieno sojas mērci, eļļu un samaisa. Liek marinādē ķirbja gabaliņus un apmaisa, lai tie ir labi nosegti ar marinādi.

    5.Ber dziļajā pannā un cep 200 grādos ar konvenciju apmēram 15 minūtes.

    6. Bietes un ķirbjus kārto traukā, pārlejot ar balzāmetiķi un olīveļļu.

    7.Pievieno gabaliņos sagrieztu vai sadrupinātu sieru, pārber ar grauzdētām sēklām.

     

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē