• Šobrīd

    weather img

    Rīga 0°C Viegls sniegs, D vējš, 4.63 m/s

    IZPROT TAVAS SĀPES

    Ceptu ķirbju un biešu salāti

    Salāti
    Ievas Virtuve
    Ievas Virtuve
    3. februāris
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Ceptu ķirbju un biešu salāti
    Foto: Ieva Andersone
    Ceptu ķirbju un biešu salāti
    Bietes var cept veselas cepeškrāsnī vai vārīt. Ceptas cepeškrāsnī būs ar izteiksmīgāku garšu! Ziemīgi karstie salāti kā piedeva pamatēdienam vai vieglas, veģetāras vakariņas.
    Sarežģītība
    Zema
    Izmaksas
    Lēti

     

    1.Sakarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem ar konvenciju.

    2.Bietes ar suku noberž un noskalo, nogriež astīti, nosusina. Katru vai abas kopā ietin folijā un liek cepties uz restes līdz kamēr ar nazi iedurot, ir mīkstas, apmēram 50 min- 1h, atkarībā no lieluma.

    3.Kad bietes atdzisušas, tās nomizo un sagriež apmēram 2–3 mm pusapļos vai kumosa lieluma gabaliņos.

    4.Ķirbi nomizo un sagriež kumosa lieluma gabaliņos. Lielākā bļodā samaisa medu ar sinepēm, pievieno sojas mērci, eļļu un samaisa. Liek marinādē ķirbja gabaliņus un apmaisa, lai tie ir labi nosegti ar marinādi.

    5.Ber dziļajā pannā un cep 200 grādos ar konvenciju apmēram 15 minūtes.

    6. Bietes un ķirbjus kārto traukā, pārlejot ar balzāmetiķi un olīveļļu.

    7.Pievieno gabaliņos sagrieztu vai sadrupinātu sieru, pārber ar grauzdētām sēklām.

     

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Privātā Dzīve

    Vairāk

    Ieva

    Vairāk

    Mans Mazais

    Vairāk

    Māja un Dārzs

    Vairāk

    Auto

    Vairāk

    Astes

    Vairāk

    Klubs

    Vairāk

    Santa+