Biešu un sīpolu tarte

Bietes
Ievas Virtuve
8. decembris, 2020
Komentēt

Drukāt

Saglabāt

Biešu un sīpolu tarte
Foto: Andrejs Nikiforovs
Biešu un sīpolu tarte
Sātīga, eleganta sāļā uzkoda pie vīna glāzes. Šai tartei ir kraukšķīga un veselīga pilngraudu un burkānu garoziņa ar sulīgu pildījumu.
Sarežģītība
Vidēja
Izmaksas
Lēti
Sagatavošanās
40m
Pagatavošana
40m
Kopējais laiks
1st 20m
  • Sviestu sagriež mazos gabaliņos, liek bļodā ar miltiem, pieber arī šķipsniņu sāls un visu saberž sīkās drumstalās.
  • Burkānu sarīvē sīkās skaidiņās, ieirdina drumstalās, līdz maisījumu var saspiest pikā, kas turas kopā, un saveļ bumbā.
  • To saplacina un izrullē plānā apaļā plāksnē, lai ar to varētu izklāt 20 cm lielu tartes vai picas veidni, kas iesmērēta ar taukvielām.
  • Apmali nolīdzina, lieko mīklu virs tās nogriežot, un veidni liek ledusskapī, kamēr gatavo pildījumu.
  • Nomizotus sīpolus pārgriež uz pusēm un sagriež pusgredzenos.
  • Liek pannā uzkarsētā eļļā, pārkaisa nedaudz sāls un apgrozot lēnām cep, līdz sīpoli sāk karamelizēties, aptuveni 15 minūtes.
  • Noliek atdzesēties.
  • Bietes nomizo un sarīvē rupjās skaidiņās, tās liek veidnē uz ieklātās mīklas, nolīdzina un pārklāj ar ceptajiem sīpoliem.
  • Olas sakuļ ar pienu, pievieno sāli, vienmērīgi pārlej pildījumam, pārkaisa piparus.
  • Veidni liek krāsnī, 180 grādu temperatūrā tarti cep zeltaini brūnu, 40–45 minūtes.
  • Padzesētu griež gabalos.

0 komentāri

Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

Pievienot komentāru

Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

 

Veselība

Vairāk

Receptes

Vairāk

Privātā Dzīve

Vairāk

Ieva

Vairāk

Mans Mazais

Vairāk

Māja un Dārzs

Vairāk

AutoBild.lv

Vairāk

Astes

Vairāk

Klubs

Vairāk

Santa+