• Biešu un sīpolu tarte

    Pamatēdieni
    Ievas Virtuve
    Ievas Virtuve
    8. decembris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Biešu un sīpolu tarte
    Foto: Andrejs Nikiforovs
    Biešu un sīpolu tarte
    Sātīga, eleganta sāļā uzkoda pie vīna glāzes. Šai tartei ir kraukšķīga un veselīga pilngraudu un burkānu garoziņa ar sulīgu pildījumu.
    Sarežģītība
    Vidēja
    Izmaksas
    Lēti
    Sagatavošanās
    40m
    Pagatavošana
    40m
    Kopējais laiks
    1st 20m
    • Sviestu sagriež mazos gabaliņos, liek bļodā ar miltiem, pieber arī šķipsniņu sāls un visu saberž sīkās drumstalās.
    • Burkānu sarīvē sīkās skaidiņās, ieirdina drumstalās, līdz maisījumu var saspiest pikā, kas turas kopā, un saveļ bumbā.
    • To saplacina un izrullē plānā apaļā plāksnē, lai ar to varētu izklāt 20 cm lielu tartes vai picas veidni, kas iesmērēta ar taukvielām.
    • Apmali nolīdzina, lieko mīklu virs tās nogriežot, un veidni liek ledusskapī, kamēr gatavo pildījumu.
    • Nomizotus sīpolus pārgriež uz pusēm un sagriež pusgredzenos.
    • Liek pannā uzkarsētā eļļā, pārkaisa nedaudz sāls un apgrozot lēnām cep, līdz sīpoli sāk karamelizēties, aptuveni 15 minūtes.
    • Noliek atdzesēties.
    • Bietes nomizo un sarīvē rupjās skaidiņās, tās liek veidnē uz ieklātās mīklas, nolīdzina un pārklāj ar ceptajiem sīpoliem.
    • Olas sakuļ ar pienu, pievieno sāli, vienmērīgi pārlej pildījumam, pārkaisa piparus.
    • Veidni liek krāsnī, 180 grādu temperatūrā tarti cep zeltaini brūnu, 40–45 minūtes.
    • Padzesētu griež gabalos.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē