• Kišs skaistām brīvdienu brokastīm

    Tartes
    Dagnija Zīverte
    Dagnija Zīverte
    5. aprīlis
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Kišs ar sieru un tomātiem
    Foto: Ieva Andersone
    Kišs ar sieru un tomātiem
    Klasiska recepte brīvdienu brokasīm vai nesteidzīgam brančam. Smilšu mīklas tarte ar sātīgu sulīgu pildījumu – sakultām olām, šķiņķi un sieru.
    Sarežģītība
    Zema
    Izmaksas
    Lēti
    Sagatavošanās
    30m
    Pagatavošana
    1st
    Kopējais laiks
    1st 30m

     

    • Mīklu viegli izrullē un ieklāj veidnē, ar pirkstiem maigi, bet stingri piespiežot. Uz 20 minūtēm liek saldētavā.
    • Sakarsē krāsni līdz 180 grādiem. No saldētavas izņemto pamatni sabaksta ar dakšiņu, pārklāj ar cepampapīru un ieber pupas, zirņus vai konditorejas lodītes. Cep apmēram 30–40 minūtes, līdz mīkla stingra un zeltaina. Ļauj nedaudz atdzist, tad apziež ar olas baltumu – šādi tā nesamirks. 
    • Sakuļ olas, sieru, saldo krējumu, sāli un piparus. Liek atpakaļ krāsnī, palielina temperatūru līdz 200 grādiem un cep vēl 15 minūtes.
    • Izņem un virsmā iesprauž tomātiņus, mocarellu un bazilika lapiņas.
    • Cep vēl 10 minūtes. 

     

     

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Privātā Dzīve

    Vairāk

    Ieva

    Vairāk

    Mans Mazais

    Vairāk

    Māja un Dārzs

    Vairāk

    Auto

    Vairāk

    Daba un Dzīvnieki

    Vairāk

    Klubs

    Vairāk

    Abonē