• Psihoterapeits: Covid-19 krīze atstās lielu iespaidu uz sabiedrības emocionālo veselību

    Mentālā veselība
    Ziņu aģentūra LETA
    20. novembris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pixabay
    Covid-19 krīze sabiedrībā atstās lielu emocionālo rētu, jo pašlaik liela ietekme ir emocijām, bailēm no nezināmā, nāvēs un bankrota, šodien diskusijā Tēmturis – veselības drošība pauda psihoterapeits Andris Veselovskis.

    Viņš sacīja, ka lielu baiļu dēļ racionālā domāšana var atslēgties, šobrīd itin viss uzkurina emocijas, domāšana atslēdzas un cilvēki sāk dažādi reaģēt uz pastāvošajiem izaicinājumiem.

    Veselovskis pauda, ka pašlaik sabiedrība jūtas neērti, jo pastāv augsts satraukuma līmenis, nemiers un negatīvas emocijas, bet, lai to mazinātu, ir vienkāršs risinājums – sabiedrībai ir jāskaidro situācija un ar to ir jāsarunājas. 

    Pēc viņa teiktā, šobrīd cilvēku grupa, kura noliedz vīrusa eksistenci, ir tipiska tāda personu grupa, kas nav izturējusi esošo spriedzi.

    «Spriedze ir pārmērīga, cilvēki salūzt un izvēlas noliegt esošo situāciju, bieži vien tā nav apzināta reakcija un cilvēks to nekontrolē,» sacīja psihoterapeits.

    «Cilvēks kļūst agresīvs, ja jūtas apdraudēts un iedzīts nosacītā stūrī,» viņš norādīja, uzsverot, ka šādās situācijās cilvēks mēģina atrast vainīgo, un pašlaik visērtāk un vieglāk ir vainot tieši valsti vai pasaules līderus, sacīja Veselovskis.

    Viņš pauda, ka cilvēkam nav jāseko informācijai visas dienas garumā, bet ir pietiekami vienu reizi izlasīt ziņas un turpināt dzīvi, jo pārmērīga informācijas plūsma rada stresu un bailes. «Pašlaik nav racionāli veikt straujas izmaiņas nodokļu politikā, jo tas rada papildu stresu un bailes, cilvēkam ir jājūt, ka mēs visi meklējam risinājumu šajā krīzē,» teica ārsts, uzverot, ka tai sabiedrības daļai, kura noliedz vīrusu, ir jāskaidro situācija, bet to daļu, kura baidās – jāmierina.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē