• Olga Dreģe: Esmu lepna, ka mans mūžs bijis tik vētrains

    Vēsture un leģendas
    Ineta Meimane
    Ineta Meimane
    27. februāris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Olga Dreģe
    Foto: Liene Pētersone
    Olga Dreģe
    Citas aktrises dažkārt noveco, tikai ne Olga. Temperaments – kā verdoša lava, kas plūst pāri vulkāna malām un apbur katru, kurš pieskaras. Karaliska stāja. Krāšņa, silti kaislīga, gaumīgi patētiska. Kolēģi saka – līdzās Olgai ir droši. Un kā viņa runā dzeju! Stundām – sāpīgi patiesi, vidzemnieces jūtībā, sapņainībā… Pat savās kļūdās viņa ir īsta.

    Sīkstums, ar kādu aktrise tiek pāri kaitēm un ķibelēm, ir apbrīnojams. Viņa stāv tām pāri, aizliedz sev justies fiziski nevarīgai un smejas: «Turos uz Dieva savērtiem diegiem!»

    Kad izrādē Bannija Manro nāve Olga iekrita skatuves bedrē un pamatīgi pāršķēla degunu, uz teātri izsauca ātro palīdzību. Tiklīdz brūci salīmēja, viņa vēl izrādi nospēlēja. Arī nākamajā dienā bija uz skatuves, bet aiznākamajā – karstā saulē filmējās pie Bīriņu pils seriāla UgunsGrēks pēdējai sērijai. «Tas ir jāiemācās.» Tagad Olga katram piekodina sevi labi iepazīt, atklāt, kā ar savu ķermeni sadzīvot, ar savu temperamentu. 

    «Esmu lepna un priecīga, ka mans mūžs bijis tik vētrains.

    Es jau vispār gatavojos noslēgumam, man nemaz negribas to jaunību vairs atcerēties. Gribas norimties.

    Esmu vienkārši kāds piemērs ar filmām, izrādēm, Smiļģi… Bet mēs esam aizejošā tagadne. Skatos uz savu brīvprātīgo pensionāri kamuflāžas kostīmā, ar granātu pie sāna filmā Džimlai rūdi rallallā… Labi, ka viņi ir uzfilmējuši aizejošos. Tik daudzu vairs nav. Un gribas debesīm jautāt, kādi gan Dieviņam ir plāni uz mani, ka es vēl klīstu pa pasauli un pat spēlēju Brandā

    Bet Smiļģa muzeja dārzā šopavasar atkal būs pārziemojis kāds kociņš. Tam klāt ir zīmīte Olgas Dreģes Paradīzes ābele. «Un, ja Smiļģa dārzā aug mana ābelīte, tad lielāku balvu man nevajag.»

    Visu rakstu lasi Santa+ vai žurnāla Santa jaunākajā numurā!

    • Dailes teātra aktrise Olga Dreģe šomēnes svin 85. dzimšanas dienu. Apskaužami ugunīga joprojām. Aktrise atklāti stāsta par kaislībām uz skatuves un privātajā dzīvē.
    • Intervija ar mūziķi un rakstnieci Ilonu Balodi-Ūdri par vientulību, neprātību, bezdibeņiem un dzīvi, kuru grāva pašdestrukcija.
    • Tinderpavasaris – padomi, kā populārāko iepazīšanās platformu izmantot savā labā, lai tā nestu jaunas un cerīgas pazīšanās.
    • Dzejnieks Henriks Eliass Zēgners intervijā ļauj ieskatīties dziļi sevī un stāsta par brīžiem, kad juties tik aizlauzts, ka bijis jāmeklē veidi, kā dzīvot tālāk.
    • Aktrises Elīnas Bojarkinas un kultūras žurnālista Marģera Majora attiecību stāsts.
    • Ziedlapu hipnoze jeb leģenda par tulpēm, kas līdz neprātam noveda gandrīz pusi pasaules.
    • Karstās modes tendences, kas aicina atsaukties.
    Santa nr03/2023

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē