• KUR IESIM? Pasākumu un notikumu afiša no 21. līdz 27. septembrim

    Atpūta
    Kristiāna Žīle
    23. septembris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pixabay
    Lai brīvdienas būtu labi pavadītas kopā ar ģimeni vai draugiem, ir jāzina kur doties. Tādēļ ielūkosimies kultūras pasākumos un aktivitātēs, kas notiek šajā nedēļas nogalē.

     

         

    Smilšu skulptūru festivāls 

    Kur? Jelgavā

    Jau 14. gadu pēc kārtas Jelgavā tiek veidotas smilšu skulptūras. Arī šogad tās notiek Pasta salā. Tās iespējams aplūkot katru dienu līdz 30. septembrim no plkst. 10:00 līdz 19:00. Darbus par Jelgavu veidojuši mākslinieki no visas Latvijas. Arī viena no populārākajām Latvijas grupām ir atveidota kādā no tapušajiem smilšu mākslas darbiem. Biļešu cena – pieaugušajiem 2 eiro, skolēniem, studentiem, pensionāriem, invalīdiem 1 eiro. Taču bērniem līdz 7 gadu vecumam ieeja ir bez maksas.

    Vairāk par Smilšu skulptūru festivālu: http://www.festivali.jelgava.lv/index.php/lv/smilsu-skulpturu-parks-jelgava

    Purvā uz SUP dēļa 

    Kur? Cenu Tīrelī

    Lai izbaudītu dzestros rītus un skaistos saullēktus, dodieties uz Cenas Tīreli. Purvā tiek piedāvāta iespēja doties agrā braucienā pa purvu ar SUP dēļiem. Piedzīvojums nebūs no tiem vieglākajiem. Būs agri jāceļas, jāpārvar miegs un rīta dzestrums. Tomēr saullēkts un piedzīvojums paliks atmiņā uz ilgu laiku.  Lai dotos piedzīvojumā, vienai personai biļete maksā 30 eiro. Cenā iekļauts gan inventārs, gan instrukcija, kā arī 4 stundu ilgs brauciens. Laisties piedzīvojumā var pagūt līdz 31. oktobrim.

    Vairāk par aktivitāti : http://www.supadventures.me/sup-piedzivojumi/params/category/137260/item/366542/

    Fotoizstāde «Ne zirgs, ne tīģeris»

    Kur? Fotogrāfijas muzejā

    Latvijas Fotogrāfijas muzejā līdz 4. oktobrim notiek Aļņa Stakles personālizstāde «Ne zirgs, ne tīģeris». Izstādē apskatāmi darbi, kas tapuši 4 gadu laikā, ceļojot uz Ķīnu.

    Uzzināt vairāk: www.rigamuz.lv 

    Filma par sociālajiem tīkliem

    Kur? Filmu straumēšanas lietotnē Netflix

    Mierīgam vakaram mājās noderēs dokumentālā filma “The Social Dilemma”  straumēšanas lietotnē Netflix. Filmā tiek attēlots tas, ko sociālie tīkli un lietotnes dara ar informāciju, ko atstājam savās viedierīcēs veicot dažādas darbības. Kā arī tiek stāstīts par to, kādēļ lietotnes izraisa atkarību. Pēc filmas noskatīšanās rodas pārdomas par lietām, ko lasām, redzam un dzirdam ikdienā. 

    Filmas tīzeris – https://www.youtube.com/watch?v=uaaC57tcci0

    Izrāde «Heda. Human»

    Kur? Kultūrtelpā «Točka»

    26. septembrī plkst. 20:00 Kultūrtelpā “Točka” notiks izrāde “Heda. Human”. Kā pamats izrādei ir Henrika Ibsena luga “Heda Gablere”. Izrādes režisore Beatrise Zaķe ir teikusi: “Mēs esam cilvēki nevis dzimumi. Tas ir svarīgākais, kam jāmainās.” Izrādē spēlēs 3 iemīļotas latviešu aktrises – Anta Aizupe, Inga Tropa un Dārta Danēviča.

    Biļetes meklē Mobilly aplikācijā vai mājaslapā www.mobilly.lv   

    21. gadsimta koncerts

    Kur? Koncertzālē Lielais Dzintars, Liepājā

    Koncerts “Transformeri. No Reiha līdz Radiohead” notiks Liepājas koncertzālē Lielais Dzintars 26. septembrī plkst. 18:00. Koncerta programmā izskanēs 20. un 21. gadsimta mūzikas pārstāvju skaņdarbi. Kas ikdienišķam klausītājam var likties mazliet netradicionāli un nepierasti. Muzicēs pianists Juris Žvikovs, marimbisti – Elvijs Endelis un Mikus Bāliņš.

     Biļetes var iegādāties: www.bilesuparadize.lv

    Romantiska ekskursija ar kaķiem

    Kur? Abgunstes muižā

    Svētdiena ir  radīta, lai aplūkotu skaistas vietas. 27. septembrī plkst. 15:00 Abgunstes muižā būs ekskursija ar cienastu. Ekskursijas laikā ciemiņiem tiks pastāstīti muižas tālākie plāni un būs garantēta iepazīšanās ar kādu no muižai piederošiem 10 kaķiem. Lai pievienotos ekskursijai jāpiesakās pa telefona nr. 29393131 . Biļetes cena 10 eiro.  

    Mācāmies Zero Waste

    Kur? Tallinas ielas kvartālā

    26. septembrī, Tallinas ielas kvartālā no plkst. 16:00 norisināsies pasākums “Zero Waste diena Rīgā”. Dalībnieki varēs piedalīties radošajās darbnīcās, kuras vadīs Daina Domašūte. Viņas vadībā varēs pagatavot otiņas, gleznot un krāsu vietā izmantot dabas augus. Apmeklētāji varēs piedalīties diskusijās, kā arī iepirkties beziepakojuma tirdziņā.  Pasākums norisināsies laikmetīgās izstādes “PROM no acīm, PROM no prāta” ietvaros. Izstādē būs apskatāmi darbi, ko veidojuši 17 starptautiski pazīstami mākslinieki. Ieeja pasākumā bez maksas, kvartālā noteiktos laikos 1 eiro.

    Vairāk par Projektu WasteArt http://www.videsinstituts.lv/lv/projekti/atkritumi/wasteart

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē