• Ietaupi laiku un naudu – veido kapsulas garderobi!

    Stils
    Liene Kozlovska
    10. aprīlis
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Unsplash
    Kapsulas garderobes labākā īpašība – tā ļauj izveidot daudzus komplektus no salīdzinoši neliela apģērba gabalu skaita. Vairāk brīvības ne tikai skapī, bet arī galvā, ik rītu plānojot savu garderobi!

    Parasti kapsula sastāv no 8 līdz 10 apģērba gabaliem, kas ir garderobes bāzes lietas, līdz ar to nezaudē savu aktualitāti un var valkāt ilgu laiku, papildinot ar sezonālām lietām un aksesuāriem. Garderobē var būt kapsulas dažādiem mērķiem: darbam, sportam, atpūtai vai ballītēm, arī specifiski gadalaikiem. 

    Interesanti!

    Kapsulas garderobes ideja pieder amerikāņu dizainerei Donnai Karanai, kura to pirmoreiz radīja 1985. gadā, un galvenā ideja palikusi nemainīga: apģērba gabaliem jāizceļ labāko sievietes figūrā, un tiem jābūt labi kombinējamiem savā starpā. Daudzi masu tirgus zīmoli (Massimo Dutti, HM, Zara) veido kolekcijas, balstoties tieši uz kapsulas pamatprincipiem, tāpēc ar jauno kolekciju ir viegli papildināt iepriekšējo. Arī ekskluzīvie zīmoli bieži vien strādā pēc līdzīga principa, izmantojot apģērbu kombinējamību. 

    Kā veidot kapsulas garderobi? 

    1. Vispirms svarīgi saprast, kādam mērķim veidosi kapsulu, jo nav iespējams uzreiz salikt vienu bāzi visām dzīves jomām. Visbiežāk tiek veidota kapsulas garderobe ikdienas valkāšanai, pamatlietām izvēloties neitrālus toņus.
    2. Ir uzskats, ka neatkarīgi no kapsulas veida augšdaļas tērpa elementiem (blūzes, žaketes, džemperi) ir jābūt vairāk nekā apakšdaļas elementiem (bikses, svārki) attiecībā 3:1. 
    3. Papildinām pamatlietas ar trūkstošiem elementiem. Pavasarim piestāv gaišums un krāsas. Ja nevēlies krāsu pamata garderobē, izmanto aksesuāros! 
    4. Apdruka un krāsa jāizvēlas tā, lai apģērbs ar apaviem saderīgi un harmoniski sadzīvotu kopā dažādos valkāšanas variantos.

    Kapsulas  garderobe

    • Trencis
    • Mētelis
    • Jaka
    • Svārki
    • Bikses
    • Blūze
    • Kleita
    • Džemperis
    • Džinsi
    • T krekls

    + aksesuāri (somas, maks, apavi), rotaslietas, pulkstenis.

    Kapsulas garderobe ir labs risinājums tiem, kam patīk izskatīties daudzveidīgi, kombinēt lietas pēc savas gaumes, tomēr netērēt daudz naudas. Dārgākie pirkumi parasti ir bāzes lietas, jo tām jābūt augstas kvalitātes un no labiem materiāliem, taču tās atpelna sevi, kalpojot ne vienu vien sezonu. Kapsulas garderobes izveidošana prasa laiku, taču pūles atmaksājas.

    Publicitātes foto

    Apģērbs no veikaliem: Massimo Dutti, aboutyou.lv, Fielman, yoox.com, Reserved, membershop.lv, Hoogl.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē