• Astrologa Kristapa Baņķa 20 atziņas

    Aktuāli
    Līga Andžāne
    29. novembris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: No izdevniecības žurnāls Santa arhīva
    Integrējot savu garīgo, ezoterisko, reliģisko un darba pieredzi astroloģiskajās un numeroloģiskajās zināšanās, uzskaitu jautājumus, kas man ir aktuāli visu laiku. Pie tiem atgriežos teju katru mīļu dienu. Tiekšanās tos ievērot dod laimīgāku dzīvi un lielākas iespējas pašattīstībai un maksimālai savas dzīves vadīšanai jau likteņa noteiktajā scenārijā. Ja visa sava dzīves nostāja jānoformulē vienā teikumā, lūdzu: pats savas laimes kalējs zem zvaigžņotajām debesīm, ar Dievpalīgu!

    Pirmie 11 redzējumi sakņojas tieši numeroloģijas un astroloģijas sintēzē.

    1. Pats savas pasaules naba. Tāpat kā dzīvojam Saules sistēmā ar vienotu centru, arī mana pasaule rit ap mani. Ikvienu lietu skatu caur savu unikālo prizmu, savu spēju robežām un iespēju paveikt kaut ko brīnišķīgi neatkārtojamu. Personības veidošana un sava kodola izzināšana un saprašana ir viena no dzīves veiksmes atslēgām. Tāds veselīgs egocentrisms.

      Ja sevi pazīsti, viegli vari prognozēt, kā reaģēsi uz noteiktiem ārējiem kairinājumiem. Un viegli ticēt tam, ko dari. Katru gadu Saule cikliski atgriežas tajā pašā punktā, kur tā jau reiz bijusi dzimšanas brīdī. Katru gadu rūpīgi pildu dzimšanas 12 dienu plānu un sagaidu savu jubileju tajā pasaules pilsētā, kas man palīdzētu nodzīvot laimīgāku turpmāko gadu.
    2. Rūpes par ķermeni, veselību un līdzsvara panākšana starp vēlmēm, iespējām un likteņa nosacījumiem. Paša veidotais Mēness kalendārs, kam līdzīgu neatrast nekur pasaulē, palīdz sekmīgāk iekļauties visos ikdienas darbos un pat niecīgākajos darbos nepazaudēt saikni ar Visumu. Mēness kalendārs ir palīgs, lai realizētu dzīvi tās labākajā versijā.

      Tieši savas dzimšanas Mēness stāvokļa noskaidrošana zodiakā paver iespējas labāk saprast savus zemapziņas impulsus un nespēlēt paslēpes pašam ar sevi. Slēptais kļūst saprotams.
    3. Cik vien sevi atceros, vienmēr esmu kāri tvēris grāmatas, uzsūcot talantīgu cilvēku domu lidojumu. Redzesloka paplašināšana, kā izglītošanās un ceļošana, ir neatņemama mana dzīves sastāvdaļa. Zināšanas dara brīvu.

    4. Izaugsmes ceļš pa garīgo vertikāli. Vienmēr esmu centies skatīties dziļāk – meklēt lielās patiesības un likumsakarības notikumos, savā liktenī un nu jau 15 gadus arī klientu astroloģiskajās kartēs. Likteņa izaicinājumu apzināšana ir svarīgākais punkts manu praktisko mērķu noteikšanā. Laiks iet, mērķi mainās, bet lielie uzdevumi paliek. Par laimi, astroloģija man palīdz atbildēt uz jautājumu, kāds ir unikālais karmiskais parāds un uzdevums. Tas palīdz izrauties no vāveres riteņa un nevelt Sīzifa cienīgu akmeni kalnā.

      Sniedzoties pāri ikdienai, protams, jāpamet ierastie uzvedības modeļi un jāiziet no komforta zonas. Tieši ar šiem jautājumiem vērts vērsties pie astrologa, lai saprastu, kas ir individuālais Everests, maksimālo sasniegumu virsotne, kurai rūpīgi gatavoties visu mūžu.
    5. Mūsdienu pasaulē cilvēki pārāk daudz domā sīkmanīgi. Tādēļ regulāri nepieciešams galvā iztīrīt vecos failus, nodarboties ar meditāciju, lūgšanām un maksimāli visu svarīgāko izvadīt no galvas uz papīra. Attīrīts prāts un viegla galva atvieglos jaunā atnākšanu un pieņemšanu. Tieši manis bieži piesauktie dižčika un čika laiki ir ideāli galvas izmēšanai.
    6. Ģimene kā vērtība. Labu attiecību izveidošana un uzturēšana ir viena no dzīves lielākajām mākslām. Pēc dabas būdams vientuļais vilks, tikai briedumā pa īstam esmu sapratis Jura Rubeņa izteikumu, ka katram «karalim vajag savu karalieni». Tieši to novēroju pie saviem senčiem un vecvecākiem, kuru laulības stāžs pārsniedz manu mūžu. Saprašanās ar citiem sākas ar sevis saprašanu.

      Sevis saprašanas pamats ir pieņemt savus vecākus. Pieņemot vecākus, kļūsti pieņemamāks arī saviem bērniem. Es patiesi lepojos ar saviem senčiem, no kuriem joprojām turpinu mācīties. Paldies Karalienei man blakus! Paldies meitai Madlēnei, ka dvēseles ceļā izvēlējās tieši mani!
    7. Lielākā māksla ir izdarīt īstās lietas īstajā brīdī un ar Dievpalīgu. Man palīdz Mēness kalendārs un planētu cikliskuma izpratne. Arvien stāstu, ka astroloģija ir vienīgā mācība, kas palīdz izprast laiku. Pat mūsu senču kalendārs ir simtgadēs tiktāl nobīdījies un noseivots statiskos datumos, ka nekādas enerģiju vibrācijas gadskārtās visbiežāk nav, tādēļ katru gadu veicu aprēķinus svarīgāko gadskārtu atzīmēšanai. Katrai darbībai ir atvēlēts noteikts laiks.

      Nav tā, ka laika lūkas stāv atvērtas visu laiku, kamēr vien egoistiskais prātiņš nāks mājās. Piemēram, tu nevari radīt bērnu, kad vien ienāk prātā. Tā domāt būtu milzu augstprātība. Palaidīsi garām vienu ciklisku iespēju, līdz nākamajai būs jāgaida viens, septiņi vai 12 gadu. Kā kuram.
    8. Par visu dzīvē ir jāmaksā. Pat loterijas laimests ir karmisks nopelns vai arī – kredītā paņemta summa, kas prasīs atmaksu. Tādēļ es nepiedalos loterijā, kaut astroloģijas apguves sākumā izmēģināju roku un pat vinnēju ceļojumu uz Turciju 500 latu vērtībā. Astroloģiskās ceļazīmes ir paredzētas smalkākai redzei. Var šķist, ka biedēju cilvēkus, bet patiesībā vienkārši padaru redzamas STOP, brīdinājuma un uzmanības zīmes. Labāk skarba patiesība nekā saldi meli!

      Cik pats nopietni izturēsies pret pienākumiem, kurus esi uzņēmies, tik lielu atlaidi iedos bargais Saturns. No dzīves skolas neizbēgt. Tas ir kā no vilka bēgt un lācim uzskriet. Jo ātrāk sāk risināt smagākos jautājumus, jo mazāk sāpini citus un nemuļķo sevi. Saturna princips: lēnāk brauksi, tālāk tiksi! Pamatīgumā.
    9. Domāt, sapņot un darīt nav viens un tas pats. Man patīk daudz domāt un aktīvi darīt. Tādēļ vienmēr piedomāju – no domām pie darbiem! Mēs esam maza tauta. Katram būtu jāapsver, kāds labums jeb pievienotā vērtība no viņa darba tiek sabiedrībai. Vai ir kas tāds, ko tu regulāri dari citu labā līdz ar tiešajiem amata pienākumiem? Paveic katru dienu kādu labu darbiņu, ko no tevis neprasa, un redzēsi notikumu ķēdīti, kas tam seko. Pozitīvais domino princips.
    10. Cikliskums pa spirāli. Katrs noslēgums ir kā jauna sākums. Ar astroloģijas palīdzību lielu uzmanību veltu visu veidu sākumiem un labāko laiku atlasei. Katra minūte var būt no svara. Starts nosaka aizsāktā procesu un rezultātu, kas atspoguļosies arī labvēlīgā turpinājumā jeb jaunā sākumā. Bieži var redzēt, ka cilvēks iestidzis dūksnājā vai riņķo kā suns, ķerot savu asti, pa apli vien. Noteiktas darbības konkrētos laikos var pārtraukt šo riņķa danci.

      Neviena problēma netiek atrisināta esošās jeb problēmas rašanās apziņas līmenī. Līdzīgi kā datorspēlēs, vajag pacelties jaunā līmenī, paplašinot redzesloku, piemēram, ceļojot, izglītojoties. Kvalitatīvi pieaugot. Tas arī ir briedums, ka tu vari atrisināt jautājumu, mainoties uz augšu.
    11. Meistarība ir jānopelna. Strādāt un pelnīt vajag ar to, kas patīk. Nekas tā negrauj kā nemīlams darbs, kuru strādā astoņas stundas katru darbadienu. Viens no lielākajiem grēkiem ir pazaudēt (neatrast) radītāju sevī un notrallināt vējā savas dotības un talantus ar stulbu atrunu – kaut kā jau iztikšana jāpelna. Zaudētāja domāšana. Nauda seko idejai un strādātpriekam. Vai – cilvēks seko naudai. Garīgs slinkums līdzsvarojas ar materiālistisku plēšanos uz pusēm darbā un, piedodiet, truli nodzīvotu dzīvi. Kļūsti par sava aroda meistaru, un bēdu neredzēsi! Tā domāja latvieši, un kā astrologs, ņemot vērā daudzus piemērus, tā redzu arī es.

    12. Mums ir brīvā griba domāt, ka mums ir brīvā griba. To lieliski parāda čika laiki, kas nezinātājiem vai neticīgajiem būtiski pabojā dzīvi. Čika laiks ir kā mazs cinītis, kas gāž lielo iedomu – es visu nosaku pats – vezumu. Paseko čika laikam, un sapratīsi, kad paklusēt, kad atpūsties un pabūt vērotājam. Kā jau aktīvam cilvēkam, čika laiks man ir īsta un atļauta miera oāze. Varu likumīgi atpūsties.
    13. Krīze ir iespēja. Katrā cikla ceturksnī iestājas krīze jeb kvalitātes kontroles pārmaiņas. Piemēram, Mēness fāzes ceturkšņi jeb Saturna cikla krīzes septiņi gadi, ko sajutuši daudzi uzņēmējdarbībā, attiecībās un laulībā. No tām neizbēgt, tām vajag gatavoties. Jau pavasarī sāku vēstīt par dižkrīzes sākumu 2020. gadā, kas manā skatījumā iezīmēsies arī kā izslavētā Ūdensvīra laikmeta sākums. Jau laikus sāku domāt, ko un kā savu dzīvi dzīvošu, kādus darbus veikšu, rakstu plānus 2020. gadam. Meklēju problēmu, jo tā vienmēr sevī slēpj iespēju.
    14. Mīlestības došana. Garīgā skatījumā viens no centrālajiem jautājumiem ir spēja piedzīvot, radīt un sniegt mīlestību. Pirms gaidi kādu sevi mīlam, ir jāiemācās pa īstam sevi mīlēt un dot sevi citiem bez nosacījumiem, bez kontroles. Un prast saņemt mīlestību tādā mērā un veidā, kā citi to dod, neuzvedoties kā kundziņš vai princese uz zirņa.
    15. Ēnu spēles jeb paslēpes no sevis. Tu esi tik stiprs, cik vāja ir tava vājākā vieta. Lai neteiktu, ka karalis ir kails, jāapzinās savas vājības un jāspodrina, cik jaudas. Novērots: jo lielāka personība, jo lielākas mēdz būt ēnas, bet tieši šīs fobijas, kompleksi un ekscentriskās izpausmes rada interesantus rakstura musturus un talantīgas izpausmes. Tomēr tieši savas ēnas puses apzināšana un tās izgaismošana padara tevi neievainojamu un ir tas daudzinātais ceļš uz gaismu.
    16. Māka pateikt nē. Nevajag iet pret sevi, vienmēr der padomāt, vai, darot šķietami labu, tu patiesi dari labu. Vai tad bērnam daudz saldumu ir veselīgi? Vai palīdzēt cilvēkam, kurš pēc tam tieši tāpat, bet vēl sāpīgāk iekrīt grāvī, ir laba darīšana? Dzīve ir jā un nē vienlaikus. Pasakot jā, kaut kam citam tiek pateikts nē, un otrādi! Ne melns, ne balts, bet melnbalts.

    17. Sakopta vide man rit asinīs. Talsu novada Ārlavās mums atrodas dzimtas mājas – viena no sakoptākajām vietām Latvijā, kurp plūst tūristu straumes. Es neapmeklēju talkas reizi gadā. Dzīvoju netālu no lielceļa, tāpēc ceļmalu sakopšana man ir dabiska cauru gadu. Talka nekad nebeidzas. Zemes darbi mani stiprina. Kārtošanai un sakārtošanai es veltu daudz laika.
    18. Dzīvē ir dots pietiekami daudz laika, ko veltīt sev. Tas, kam cilvēks velta laiku, ir rādītājs viņam pašam. Ar cilvēkiem, kuriem nav laika, es netiekos un neuzturu draudzību. Laiks IR! Tikai jāsaprot prioritātes, kam to veltīt. Kopš savu ikdienu pakārtoju Mēness kalendāram, kas palīdz izvairīties no liekām kustībām, atšķirībā no vairākuma man ir ļoti daudz brīva laika. Es pats izlemju, kam to veltu.
    19. Klusums ir jāklausās. Katru dienu man ir klusuma stundas, kas dažkārt pat aizņem visu dienu. Es neklausos radio, neskatos TV, es izvēlos kaut ko lasīt internetā, es nepiesārņoju savu ēteru un neskanu citu raidītajās frekvencēs. Tikai klusumā labāk var sadzirdēt pats sevi. Jo sirds gudrība runā čukstus. Un, jā, var dzirdēt, kā klusums elpo un vēlas daudz ko pateikt. Tā var sadzirdēt caur astroloģisko filtru, kā nobriest nākotne un kādā veidā tā grasās mums atklāties.
    20. Joprojām mācos gūt gandarījumu par paveikto. Kā tipisks Uguns stihijas pārstāvis, kam ideja dzen ideju un darbs dzen darbu, dažkārt nepietiek prasmes un pacietības nosvinēt panākumu, jo nākamais izaicinājums jau klauvē pie durvīm. Esmu sevi pierunājis apstāties, atskatīties uz paveikto, izbaudīt gandarījumu un paslavēt sevi par paveikto. Tas ir kā trekns punkts uz i. 
       

    Materiāls publicēts žurnālā IEVA (2017. gads, Nr. 36)

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē