• Rīgas maratona Latvijas solu kausu 2019 iegūst sporta skola Arkādija

    Aktuāli
    Santa.lv
    Santa.lv
    30. augusts, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Renārs Koris
    Līdz ar jaunā mācību gada uzsākšanu Izglītības un zinātnes ministrijā tika godinātas 2019. gada Rimi Rīgas maratona sportiskākās un aktīvākās skolas. Pateicoties Rīgas domes un Latvijas Sporta federāciju padomes atbalstam, skriešanas svētkos maijā šogad piedalījās 2655 skolēnu no visas Latvijas, sacenšoties Latvijas Skolu kauss 2019 izcīņā. Atzinības un apbalvojumus saņēma gan labākās skolas no Rīgas un Latvijas, gan skolotāji, kuri uz svētkiem pulcējuši ātrākos skolēnus un kuplāko skolēnu skaitu.

    Šogad Latvijas ātrākās skolas titulu ieguva sporta skola Arkādija, aiz sevis atstājot Siguldas Valsts ģimnāziju un Rīgas Centra humanitāro vidusskolu. Savukārt Rīgas skolu ieskaitē kā ātrākās sevi parādīja Rīgas Centra Humanitārā vidusskola, Āgenskalna Valsts ģimnāzija un Rīgas Natālijas Draudziņas vidusskola. Savukārt, izdalot skolas no reģioniem, ārpus Rīgas konkurences, ātrākās ir Siguldas Valsts ģimnāzija, Limbažu Bērnu un jauniešu centrs un Mārupes vidusskola.

    Veicināšanas balvas par skolas komandas kuplāko dalībnieku skaitu un sasniegtajiem sportiskajiem rezultātiem saņēma trīs skolotāji: Līga Spuriņa no Rīgas Centra humanitārās vidusskolas, Laura Janševska no Mežinieku pamatskolas un Linda Grandberga no Rīgas Hanzas vidusskolas.

    Latvijas Skolu kauss 2019 apbalvošanas ceremonijā Izglītības un zinātnes ministrijā piedalījās kausa izcīņas skolu pārstāvji, LR Izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska, Latvijas Sporta federāciju padomes prezidents Einars Fogelis, Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Sporta un Jaunatnes pārvaldes priekšniece Dina Vīksna un Rimi Rīgas maratona organizatoru komandas vadītājs Aigars Nords.

    Tradīcija skolām un skolēniem sacensties savā starpā un piedalīties skriešanas svētkos par pazeminātu dalības maksu tika iedibināta jau 2008. gadā, aicinot Rīgas skolēnus cīnīties par Rīgas Skolu kausu. Kopš 2016. gada ar Latvijas Sporta federāciju padomes atbalstu kausa izcīņā tika aicināti piedalīties skolēni ne tikai no Rīgas, bet arī visas Latvijas. Plašajā un vienotajā Latvijas Skolu kausā piedalījās 1586 skolēni no Rīgas skolām un 1069 skolēni no citām Latvijas pilsētām.

    “Novēlu katram rast prieku kustībā. Vienalga, vai spēlējot bumbu skolas starpbrīdī vai nopietni trenējoties. Taču, nezaudējot to enerģijas lādiņu, gandarījumu, ko sniedz sportošana un arī līdzjušana sportiskajiem sasniegumiem. Tā ir ne tikai veselīga un lietderīga laika pavadīšana, bet tas ir dzīvesprieks, bauda un azarts. Sportisku jauno mācību gadu!” sacīja Ilga Šuplinska, izglītības un zinātnes ministre.

    LSFP prezidents Einars Fogelis pauda vēlēšanos Latvijas lielākos skriešanas svētkus padarīt pieejamus ikvienam bērnam un pusaudzim visā Latvijā. «Gadu no gadu bērnu vidū augošā skriešanas popularitāte vieš pārliecību — tautas sports aizvien vairāk arī ikdienā kļūst par regulāru rituālu, kurā smelties labas izjūtas, kas stiprina veselas, mūsdienīgas nācijas pamatus. Lai progress ilgtermiņā turpinātos, svarīgi tieši skolās nodrošināt iespējas ikvienam bērnam un jaunietim iesaistīties sporta nodarbībās, piemērojot fizisko aktivitāšu veidus atbilstoši viņa fiziskajai sagatavotībai un interesēm,» sacīja Fogelis.

    Latvijas Skolu kauss 2019 kopvērtējuma TOP20:

    1. Sporta skola Arkādija
    2. Siguldas Valsts ģimnāzija
    3. Rīgas Centra humanitārā vidusskola
    4. Limbažu Bērnu un jauniešu centra kapela Eži
    5. Āgenskalna Valsts ģimnāzija
    6. Mārupes vidusskola
    7. Rīgas Futbola skola
    8. Aizputes vidusskola
    9. Rīgas Natālijas Draudziņas vidusskola
    10. Rīgas Hanzas vidusskola      
    11. Rīgas Valsts 2. ģimnāzija      
    12. Jelgavas 4. vidusskola           
    13. Rīgas Pilsētas sākumskola
    14. Friča Brīvzemnieka pamatskola         
    15. Rīgas 66. speciālā vidusskola
    16. Smārdes pamatskola
    17. Rīgas 21. vidusskola
    18. Lielupes pamatskola
    19. Garkalnes novada Berģu Mūzikas un mākslas pamatskola
    20. Olaines Mehānikas un tehnoloģiju koledža

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē