• Aktrise Ērika Eglija-Grāvele: Esmu straujš un emocionāli trausls cilvēks

    Labsajūta
    Aiva Alksne
    23. jūlijs, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Ērika Eglija-Grāvele
    Foto: No izdevniecības "Žurnāls Santa" arhīva
    Ērika Eglija-Grāvele
    Ērika ir Dailes teātra aktrise, kas atradusi savu dvēseles mieru. Patiesos laimes brīžus viņai veido, piemēram, teātris un mūzika.

    Mana miera osta

    Mājas ir mana miera osta. Man gribas tur būt un ar prieku dzīvoties, uzņemt ciemiņus, pēc darba atpūsties, tāpēc piedomāju pie katra sīkuma. Patīk, ka gaisma telpā izstaro siltumu, ka apkārt ir sveces, ka smaržo kaltētie lavandu ziediņi, itin bieži kūpinu arī vīraku. Tas viss manās mājās rada omulīgumu.

    Spontāni ceļojumi dabā

    Mums abiem ar vīru patīk ceļot, un tiem pat nav jābūt tāliem ceļojumiem pa pasauli. Ja diena brīva, mums patīk no rīta piecelties un tad nolemt kaut kur spontāni doties. Mums ir gandrīz ar visām ērtībām aprīkots busiņš ar telti uz jumta. Un tad mēs braucam pa šoseju, līdz kartē ieraugām kādu mazāku ceļu, pa kuru var piebraukt pie upes vai ezera. Griežam nost no šosejas un braucam tik iekšā. Tā var atklāt ļoti skaistus stūrīšus un piedzīvot ko vēl nebijušu.

    Daru to, kas man tiešām patīk

    Man ļoti paveicies, jo piederu pie tiem, kuri var darīt darbu, kas patīk. Aktiera darbs mani iedvesmo, kaut, protams, tajā ir arī grūtības un daudz izaicinājumu. Bet līdz ar to esmu brīva no rutīnas, varu nemitīgi augt un pilnveidoties, jo teātris dod plašāku skatījumu uz pasauli un dzīvi, liek analizēt arī pašai sevi.

    Dzīvot dziedot

    Mūzika ir mana dvēseles maize vai dvēseles nazis – nezinu, kā to precīzāk nosaukt, bet bez tās es iztikt nevarētu.

    Tad, kad dziedu, es sajūtu sevi citādāku, itin kā manī ierezonētu kādas smalkākas vibrācijas stīgas. Un, ja vēl varu šīs savas izjūtas nodot klausītājiem un tās tiek līdz viņu dvēseles dzīlēm, mērķis sasniegts, un es no tā vien varētu dzīvot. Dziedot. Īpaši, ja iesaistās arī mans vīrs.

    Sievu sarunas

    Man svarīgi, lai ik pa laikam visas ģimenes sievietes – mana mamma, vīra mamma, vīra brāļu sievas – sanāktu kopā pie galda: lai mums būtu tās sievu sarunas par dzīvi. Un nav jau vienmēr nemaz vajadzīgs galds, tikpat labi varam kopā arī, piemēram, sēņot un sasēņoto pēc tam marinēt… Mēs jau visi aulekšojam pa dzīvi, bet tie mirkļi, kad esam ar savējiem, ir paši svarīgākie. 

    Kleitu maģija

    Agrāk man absolūti topā bija bikses, bet gadiem ejot aizvien vairāk izbaudu kleitu šarmu. Nupat jau jūtu, ka esmu kļuvusi par īstu kleitu fani. It sevišķi vasarā. Kad uzvelku kleitu, ir tik maģiska sajūta – it kā pēkšņi es būtu kļuvusi gaisīgāka, jaunāka, vieglāka…

    Eļļa ar tonīti

    Pēdējā laikā man ļoti iepatikušās ķermeņa eļļas. Jaunākais atradums ir «Dabas pērļu» eļļa ar burkāniem. Pēc tās āda kļūst tik maiga, turklāt eļļa ādai sniedz arī vieglu tonīti. Vēl viens mans atklājums skaistumkopšanas jomā – veikaliņš «My skin», kur iegādājos krēmus un serumus.

    Mācos meditēt

    Esmu straujš un emocionāli trausls cilvēks, tāpēc meditācijas man ir pat ļoti vajadzīgas. Meditējot tiešām labi jūtos, to uzskatu par savas labsajūtas pamatu. Meditācija man palīdz arī sevi disciplinēt. Mācos pie skolotājiem un, to, ko esmu iemācījusies, turpinu praktizēt mājās, apgūstu arvien jaunus vingrinājumus.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē