• Ford prezentējis jauno Puma, kas no kupejas kļuvis par krosoveru (VIDEO)

    Aktuāli
    Auto Latvija
    Auto Latvija
    26. jūnijs, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Šodien Ford prezentē jauno Ford Puma, kas no kupejas pārvērties par krosoveru. Ford apgalvo, ka Puma leposies ar klasē labākajām bagāžas pārvadāšanas spējas un pārdomātu hibrīda spēka pārvada tehnoloģiju.

    Jaunais Ford Puma pāršķir jaunu lappusi Ford dizaina identitātē, pateicoties tā harizmātiskajiem stila elementiem, piemēram, spārnu augšdaļā uzstādītiem priekšējiem lukturiem un atlētiskām, aerodinamiskām līnijām. Kompakta krosovera proporcijas ļauj palielināt braukšanas augstumu, tādējādi garantējot pārliecinātāku braukšanas pieredzi.

    Puma arī ir pirmais automobilis savā klasē, kas aprīkots ar bagāžas nodalījuma durvīm ar brīvroku funkciju, muguras masāžas sēdekli un komfortu veicinošām tehnoloģijām.

    Jaunais krosovers izceļas ar klasē labākajām bagāžas pārvadāšanas spējām un aprīkots ar 456 litru bagāžas nodalījumu, kas arī ir lielākais konkrētajā klasē. Nolokot otro sēdekļu rindu, pielāgojamajā kravas nodalījumā iespējams ievietot 112 cm garu, 97 cm platu un 43 cm augstu kasti. Ford MegaBox ir izstrādāta, lai atbilstu klientu prasībām saistībā ar praktisku bagāžas nodalījumu. Šis risinājums nodrošina daudzpusīgu kravas nodalījumu, kurā iespējams vertikāli ievietot divas golfa nūju somas.

    763 mm platajā, 752 mm garajā un 305 mm dziļajā kravas nodalījumā ar 80 litru ietilpību iespējams ievietot aptuveni 115 cm garus priekšmetus, piemēram, puķes. Ja vāks ir nolaists, nodalījumā iespējams noslēpt netīru sporta aprīkojumu vai dubļainus zābakus. Ford MegaBox sintētiskais pārklājums un notecināšanas aizbāznis iespējo ērtu nodalījuma tīrīšanu ar ūdeni.

    Lai pielāgotos katra klienta individuālajām prasībām, pieejamas dažādas jaunā Puma versijas, piemēram, sportiskā Puma ST-Line un stilīgā Puma Titanium.

    Progresīva spēka pārvada tehnoloģija

    Šā gada sākumā Ford nāca klajā ar paziņojumu, ka visiem uzņēmuma modeļiem, sākot ar jauno Focus, būs pieejamas elektrificētas versijas. Visi jaunā Puma īpašnieki būs vieni no pirmajiem, kuri varēs novērtēt Ford progresīvo hibrīdautomobiļa arhitektūru, kas pielāgota degvielas patēriņa samazināšanai.

    EcoBoost Hybrid tehnoloģija papildina Puma 1,0 litra EcoBoost benzīna dzinēju ar integrētu 11,5 kW siksnas piedziņas starteri/ģeneratoru (BISG). BISG aizstāj parasto ģeneratoru un ļauj atgūt un uzkrāt enerģiju, kas zaudēta, braucot tukšgaitā vai bremzējot, tādējādi uzlādējot ar gaisu dzesējamo 48 voltu litija jonu akumulatoru bloku.

    BISG darbojas arī kā motors, nemanāmi sastrādājoties ar trīs cilindru dzinēju un izmantojot uzkrāto enerģiju, lai nodrošinātu papildu griezes momentu normālas braukšanas un akselerācijas laikā, kā arī darbinātu transportlīdzekļa papildu elektroniskās sistēmas.

    Viedā un pašregulējošā hibrīdsistēma pieejama 125 ZS un 155 ZS versijā un pastāvīgi uzrauga automobiļa izmantošanas parametrus, lai noteiktu, kad un cik intensīvi lādēt akumulatoru, lai nodrošinātu optimālu rezultātu, kā arī noteiktu, kad lietot uzkrātās enerģijas rezerves, izmantojot vienu no divām stratēģijām:

    Griezes momenta aizstāšana izmanto BISG elektromotora funkcionalitāti, lai nodrošinātu līdz 50 Nm lielu griezes momentu.

    Tādējādi tiek samazināta benzīna dzinēja noslodze un, pamatojoties uz NEDC rādītājiem, līdz 9% palielināta degvielas ekonomija. Paredzams, ka griezes momenta aizstāšanas tehnoloģija nodrošina CO2 izmešu daudzumu no 124 g/km un degvielas patēriņu no 5,4 l/100 km 125 ZS dzinējam, kā arī CO2 izmešu daudzumu no 127 g/km un degvielas patēriņu no 5,6 l/100 km 155 ZS dzinējam.

    Puma būs iespējams iegādāties šā gada beigās. Tā tas tiks ražots Rumānijā, Krajovā bāzētā Ford montāžas rūpnīcā, kurā kopš 2008. gada veikti ieguldījumi 1,5 miljardu eiro apmērā.

     

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē