• Citroën prezentē jauno degvielas šūnu ë-Jumpy

    Ūdeņradis
    Auto Latvija
    Auto Latvija
    10. jūnijs, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes auto
    Citroën ë-Jumpy Hydrogen, kombinējot akumulatorus ar ūdeņraža degvielas šūnām, nodrošina lielāku nobraukuma rezervi elektriskajā režīmā, turklāt bez kompromisiem automašīnas veiktspējā un praktiskumā.

    Ar vairāk nekā 400 km sniedzamību un iespēju uzpildīt ūdeņradi mazāk nekā trīs minūtēs jaunais Citroën ë-Jumpy Hydrogen ir rītdienas elektrisko vieglo komercauto klāsta vēstnesis. Plānots, ka viss Citroën vieglo komercauto (LCV) klāsts tiks elektrificēts līdz 2021. gada beigām: ë-Jumpy jau tiek plaši izmantots, savukārt My Ami Cargo, ë-Berlingo Van, ë-Jumpy Hydrogen un ë-Jumper tirgū nonāks šā gada otrajā pusē.

    Jaunā, praktiskā modeļa darbības diapazons ir vairāk nekā 400 km (atbilstoši WLTP standartam), un visas trīs oglekļa šķiedras tvertnes, kurās ūdeņradis tiek glabāts 700 bāru spiedienā līdzās gaitas baterijai zem priekšējiem sēdekļiem, var uzpildīt trīs minūtēs.

    ë-Jumpy Hydrogen ir pilnībā elektrisks automobilis, un to darbina divi enerģijas avoti: 45 kW degvielas šūnu sistēma, kas elektrības ražošanai izmanto trīs cilindriskās tvertnēs uzpildītu un 700 bāru spiedienā uzglabātu ūdeņradi, un 10,5 kWh gaitas akumulators, kas kalpo kā rezerves enerģijas avots 50 kilometru nobraukšanai, kad ūdeņraža krājumi ir izsmelti.

    Ūdeņradis ir un paliek šī transportlīdzekļa galvenais sniedzamības nodrošinātājs, savukārt akumulators tiek pieslēgts tikai pārejas fāzēs, piemēram, straujas paātrināšanās brīžos vai kalnainā apvidū, kur nepieciešama papildu jauda. Baterija daļu enerģijas atgūst auto bremzēšanas laikā, tomēr pietiekams pastāvīgais lādiņš tai automātiski tiek nodrošināts ar elektrību, ko ģenerē degvielas šūnas.

    Ja nepieciešams, ë-Jumpy Hydrogen akumulatoru var uzlādēt arī elektromobiļu uzlādes stacijās, izmantojot visparastāko kabeli.  Pirmie ë-Jumpy Hydrogen, kas būs pieejams divās versijās – L2 (4,95 m) un L3 (5,30 m), klientu autoparkiem tiks piegādāti 2021. gada rudenī.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē