• “Bolt” uzsāk elektriskā skrejriteņa drošības kampaņu

    Auto
    Auto Latvija
    Auto Latvija
    12. jūlijs, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Bolt
    2022. gada 12. jūlijā, Rīga – Vasara ir aktīvākais elektrisko skrejriteņu lietošanas laiks, tāpēc “Bolt”, lielākais Eiropas skrejriteņu operators, Latvijā uzsāk kampaņu ar mērķi izglītot un atgādināt elektrisko skrejriteņu lietošanas noteikumus, tādējādi veicinot drošu pārvietošanos pilsētā.

    Skaļi izpūtēji, nebeidzami lielceļi un vējš – tādi stereotipi varētu raksturot motociklistu ikdienu, bet “Bolt” jūlijā uzsāktās drošības kampaņas reklāmās parādīsies motociklistu tēls ne mazāk svarīgu akcentu uzsvēršanai: kopības garam, rūpēm par transportlīdzekļiem un cieņai pret citiem.

    Kā norāda “Bolt” reģionālais skrejriteņu pakalpojuma vadītājs Baltijā Eimantas Balta, tādējādi kampaņas mērķis ir pievērst elektrisko skrejriteņu lietotāju uzmanību biežāk pieļautajiem ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem un veidot pozitīvu skrejriteņu lietošanas kultūru.

    “Tas, kā tu novieto skrejriteni, par tevi daudz pastāsta” vēsta viens no kampaņas saukļiem, kas tiks lietots uz reklāmas stendiem pilsētvidē. “Tas atspoguļo daudzu ar skrejriteņu lietošanu saistīto problēmu būtību: pats transportlīdzeklis nav nekas cits kā cilvēki aiz tā un viņu uzvedība, paradumi, vērtības.

    Mēs pastāvīgi strādājam pie risinājumiem un ieviešam arvien jaunas drošības funkcijas – sākot ar mākslīgā intelekta palīga elektrisko skrejriteņu pareizai novietošanai un beidzot ar sensoru, kas novērš braucienus uz viena skrejriteņa divatā.

    Tomēr programmatūras un datortehnikas risinājumi vislabāk darbojas tad, ja ilgtspējīgu paradumu veidošanā iesaistās arī lietotāji, pilsētas un to kopienas. Cieņa pret citiem nedrīkst rasties sabiedrības spiediena rezultātā, tai jānāk no paša cilvēka, viņa vērtībām un izpratnes. Tieši tādu skrejriteņu lietošanas kultūru mēs vēlamies veicināt – galvenokārt lietotāju izpratnē un atbilstošā rīcībā balstītu,” saka E. Balta.

    “Ir būtiski gan kampaņveidā, gan ar citām metodēm atgādināt elektroskrejriteņu vadītājiem par Ceļu satiksmes noteikumu un drošības prasību ievērošanu, kā arī, lai šie transportlīdzekļi droši iekļautos kopējā satiksmē, ikvienam elektroskrejriteņu lietotājam ir jāsaprot, ka par savu un apkārtējo drošību primāri ir atbildīgs viņš pats,” uzsver Valsts policijas Prevencijas vadības nodaļas priekšnieks Andis Rinkevics.

    Vidē un sociālajos tīklos “Bolt” varoņi atgādinās nebraukt divatā uz viena skrejriteņa, izmantot ķiveri, neatstāt skrejriteni nepiemērotās vietās, izvairīties no pēkšņiem manevriem, kā arī to, ka ar skrejriteni pārvietoties alkohola vai citu vielu reibumā ir aizliegts. Kampaņa norisināsies visā Baltijā.

    Šī gada maijā “Bolt” noslēdza memorandu ar Valsts policiju, lai kopīgi veicinātu ceļu satiksmes drošības situācijas uzlabošanu un lai, apzinoties ceļu satiksmes dalībnieku izglītošanas nepieciešamību, īstenotu informatīvās kampaņas par ceļu satiksmes drošību. Tāpat “Bolt” lietotnē izvietoti paziņojums par drošas uzvedības noteikumiem uz ceļa.

    “Bolt” skrejriteņi pieejami lietotājiem no 18 gadu vecuma jau 10 Latvijas pilsētās.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē