• Vai Rīgā aizliegs skrejriteņu izmantošanu?

    Aktuāli
    Santa.lv
    Santa.lv
    12. aprīlis
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    No 1. maija Rīgā stājas spēkā koplietošanas skrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumi. Pašvaldība aicina operatorus sadarboties un ievērot likumu, citādi Rīgas dome var lemt par skrejriteņu izīrēšanas pakalpojuma aizliegumu pilsētā, TV24 raidījumā «Ziņu TOP. Rīga runā» norāda Rīgas Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs Olafs Pulks (Jaunā Vienotība).

    No maija stājas spēkā koplietošanas elektroskrejriteņu ātruma ierobežojums, kas noteikts 20 km/h pilsētas vēsturiskajā centrā, kā arī stāvēšanas ierobežojumi Vecrīgā.

    Būs iezīmētas speciālas zonas, kur skrejriteņus drīkstēs atstāt.

    «Un tad mēs virzīsimies tālāk. 1. jūnijā jau līdz Elizabetes ielai un pēc tam skatāmies tālāk uz kuru pusi – uz kluso centru vai tālāk uz Skanstes rajonu, kur arī mēs saņemam sūdzības, ka tur bieži skrejriteņi ir haotiski novietoti,» skaidro Rīgas domes deputāts.

    Tāpat O. Pulks aicina galvaspilsētā strādājošo elektroskrejriteņu operatorus būt saprotošiem un sadarboties – veikt nepieciešamās mehāniskās darbības, lai ierobežotu elektroskrejrotņu ātrumu, kā arī informētu skrejriteņu lietotājus par stāvēšanas ierobežojumiem.

    «Ja šī sadarbība nebūs, mēs tiešām būsim spiesti iet uz aizliegumu visā Rīgā un tad nevarēs braukt. Es to negribu, jo uzskatu, ka kā mikromobilitātes rīks tas ir noderīgs, bet tajā pašā laikā mēs saņemam ļoti daudz sūdzību [no cilvēkiem], kuriem traucē pārvietoties pa ietvēm, kuriem ir bail, ka viņiem pēkšņi lielā ātrumā nesās virsū un tā tālāk,» norāda Rīgas Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē