• Jūrascūciņai vajag C vitamīnu!

    Daba un dzīvnieki
    22. februāris, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Jūrascūciņas
    Foto: Lena, flickr.com/ontask
    Jūrascūciņas
    Gadsimtiem ilgās pieradināšanas un cilvēku sarūpētā uztura rezultātā jūrascūciņu organisms ir zaudējis spējas sintezēt jeb pats ražot askorbīnskābi jeb C vitamīnu, tāpēc tas dzīvnieciņiem ir jānodrošina tā saimniekiem!

    Taču jūrascūciņas nav vienīgās dzīvās radības, kam C vitamīns jāuzņem ar pārtiku, – tādas pašas problēmas ir arī cilvēkiem, dažām primātu un zivju sugām. Atbildes par jūrascūciņu pareizu barošanu un C vitamīna devām ASTES meklēja labākās jūrascūciņu pazinējas krievu bioloģes Darjas Ņesterovas pētījumos, kā arī devās uz konsultāciju pie veterinārās klīnikas Lion galvenās ārstes MARGARITAS MILČAS.

    Ja jūrascūciņa ilgāku laiku nav saņēmusi savu C vitamīna normu, viņa var iedzīvoties cingā un pamatīgā problēmu kompleksā.

    C vitamīns ir spēcīgs antioksidants, kas palielina organisma pretošanās spējas infekcijām, samazina stresa negatīvo ietekmi, piedalās asinsrites procesos un uzlabo asinsvadu sieniņu caurlaidību. C vitamīns ir ārkārtīgi svarīgs augošiem dzīvnieciņiem. Ja jūrascūciņa tiek barota ar vitamīniem trūcīgu barību, agri vai vēlu tai radīsies ar C vitamīna trūkumu saistītas veselības problēmas. No C vitamīna deficīta var ciest arī ļoti gādīgu saimnieku jūrascūciņas, jo – izrādās! – ja profesionālā sausā barībā ilgi tiek turēta atvērtā veidā, jūrascūciņai nepieciešamie vitamīni, reaģējot ar ultravioletajiem stariem, skābekli un mitrumu, sāk sairt.

    Tātad – ja jūrascūciņa ilgāku laiku nav saņēmusi savu C vitamīna normu, viņa var iedzīvoties cingā (visbiežāk) un pamatīgā problēmu kompleksā, kas izpaužas ar spalvas izkrišanu, ļoti sausu un jutīgu ādu, smaganu iekaisumu un asiņošanu, kā arī jūrascūciņai var sākt kustēties zobi un pilnībā zust apetīte. Ja jūrascūciņa turpinās uzņemt nepilnvērtīgu barību, organisms novājināsies un šim veselības problēmu kompleksam pievienosies vēl neskaitāmas kaites.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē