• Zināms, kur visbiežāk tiek izraisītas avārijas bez OCTA

    Auto
    Auto Latvija
    Auto Latvija
    6. oktobris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pixabay
    Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju biroja (turpmāk – LTAB) apkopotā statistika liecina, ka ceļu satiksmes negadījumu (turpmāk – CSNg) skaits, kas izraisīti ar neapdrošinātu transportlīdzekli jau vairākus gadus saglabājas 1 – 2 % līmenī. Pērn 1,16 % no visiem reģistrētajiem CSNg bija izraisīti ar transportlīdzekli bez OCTA.

    «Tāpat kā vairākos iepriekšējos gados, negadījumi bez OCTA pērn visbiežāk tiek izraisīti Latgalē – 1,85 %,» informē LTAB valdes priekšsēdētājs Jānis Abāšins, piebilstot, ka vien 2021.gadā Latgale pirmo reizi nebija šāda «antitopa» līderis. Jāatzīmē, ka 2017.gadā Latgalē pat 2,12 % negadījumu tika izraisīti ar neapdrošinātu transportlīdzekli.

    Viszemākais ar neapdrošinātu transportlīdzekli izraisīto CSNg īpatsvars 2022.gadā bijis Kurzemē – 0,78 % (2021.gadā – 1,13 %). Tāpat samazinājums vērojams Rīgā (1,14 % 2022.gadā pret 1,36 % – gadu iepriekš), Pierīgā (1,04 % 2022.gadā pret 1,10 % – 2021.gadā) un Vidzemē (1,24 % pērn pret 1,31 % aizpērn). Tikmēr negatīvāka statistika vērojama ne vien Latgalē, bet arī Zemgalē, kur pērn 1,11 % CSNg izraisīti ar neapdrošinātu transportlīdzekli (1,02 % gadu iepriekš).

    Lai skaidrotu sabiedrībai OCTA un tehniskās apskates savlaicīgas veikšanas nepieciešamību,  kā arī mazinātu to autovadītāju skaitu, kas neiegādājas OCTA vai neveic transportlīdzekļa tehnisko apskati, oktobrī LTAB, sadarbībā ar CSDD un Valsts policiju, īsteno sociālu kampaņu «Ja Tev nav OC/TA – nebrauc!».

    Kampaņas laikā vairāki fotoradari visā Latvijā, līdzīgi kā to jau šobrīd dara vidējās ātruma kontroles radari, veiks OCTA un tehniskās apskates kontroli ārpuskārtas režīmā – t.i. neatkarīgi no transportlīdzekļu braukšanas ātruma. Tāpat kampaņas mērķis ir arī atgādināt transportlīdzekļu īpašniekiem, kur un kā iespējams pieteikties atgādinājumiem par OCTA un tehniskās apskates derīguma termiņa tuvošanos.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē