• «VOOL» uzsāk sērijveida elektroauto uzlādes ierīču ražošanu

    Auto
    Auto Latvija
    Auto Latvija
    16. septembris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Igaunijas jaunuzņēmums «VOOL» noslēdzis papildus sēklas investīciju kārtu, iegūstot 1,3 miljonus eiro. Turklāt iegūta arī dotācija 1,62 miljonu eiro apjomā, palielinot kopējo uzņēmuma finansējumu līdz 7,62 miljoniem eiro. Iegūto finansējumu plānots izmantot, lai palielinātu elektroauto uzlādes ierīču ražošanas kapacitāti. Pirmās saražotās ierīces jau nonākušas pie to īpašniekiem.

    Uzņēmums plāno palielināt savus pārdošanas apjomus Baltijā un Ziemeļvalstīs, pievēršot lielāku  uzmanību šai tirgus daļai. Papildus tiek turpināta jaunu produktu izstrāde, lai ieviestu trīsfāžu tehnoloģiju izmantošanu mājsaimniecībās.

    «Lai gan visā Eiropā pieejams trīsfāžu pieslēgums, lielākoties sadzīves tehnikas ierīcēm vēl joprojām pieejama tikai neliela daļa no tīkla jaudas,» skaidro «VOOL» līdzdibinātājs un izpilddirektors Juhans Harms (Juhan Härm).

    «Mūsu risinājums izmanto visas trīs fāzes un automātiski pārslēdzas starp tām, kad nepieciešams. Tādējādi varam piedāvāt uzticamu, ilgtspējīgu un automātisku elektroauto uzlādi. Pavisam nesen esam uzsākuši sērijveida ražošanu un pirmās uzlādes ierīces jau nonākušas pie to īpašniekiem,» stāsta Harms.

    Kā liecina uzņēmuma «McKinsey» veiktais pētījums, Eiropā līdz 2030. gadam būs nepieciešami 29 miljoni privāto elektroauto uzlādes staciju. Tas ir 77 reizes vairāk nekā pašlaik pieejams. Izmantojot tīklu efektīvāk, «VOOL» ļauj nekustamā īpašuma attīstītājiem samazināt papildu izmaksas, kas saistītas ar infrastruktūras modernizāciju un jaunu uzlādes punktu izbūvi, tādējādi paātrinot pāreju uz zaļāku enerģiju.

    Investīciju kārtu vadīja kapitāla fonds «Specialist VC», un tajā tika piesaistīti tādi nekustamā īpašuma attīstītāji kā «Kaamos Group» un «Astri Group», kā arī investīciju kompānija «Amalfi». Finansēšanas kārtā piedalījās arī jauni eņģeļu investori – Tavi Veskimagi (Taavi Veskimägi), bijušais «Elering», Igaunijas neatkarīgā elektroenerģijas un gāzes sistēmas operatora, valdes priekšsēdētājs, un Kuldars Vārsi (Kuldar Väärsi), «Milrem Robotics» dibinātājs.  

    Tomēr lielākie eņģeļu investori bija «VOOL» darbinieki, kuru ieguldījums bija 15% no investīciju kārtas. «VOOL» investoru vidū  ir arī bijusī Igaunijas prezidente Kersti Kaljulaida (Kersti Kaljulaid), pirmais Igaunijas informācijas tehnoloģijas direktors un e-rezidences programmas dibinātājs Tavi Kotka (Taavi Kotka), pirmais «Pipedrive» darbinieks un pašreizējais «VOOL» galvenais arhitekts Elars Nellis (Elar Nellis), kā arī daudzi citi.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē