• Valmierieši šokā par tirgus stāvokli: Cik cilvēki krituši, cik ar ātrajiem aizvesti

    Reģioni
    Santa.lv
    Santa.lv
    16. decembris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Kadrs no video
    Valmieras iedzīvotāji šajā ziemā ir satraukti un dusmīgi par pašvaldības vienaldzību saistībā ar Valmieras tirgus laukuma izskatu un kopējo stāvokli. Tas ir nolaists un vizuāli novecojis, stāsta pilsētas iedzīvotāji, kuri jau vairāk nekā desmit gadus sūdzas par tirgus stāvokli. Raidījums devās noskaidrot, kas par šo sakāms domei.

    Pirms dažiem gadiem pašvaldība tirgus ēku pārdeva privātpersonai, kas nozīmē, ka visas lēmumu pieņemšanas notiek tikai caur šo privāto personu, pašvaldība tajā iejaukties nevar.

    Valmierā sastaptie iedzīvotāji ir satraukti par tirgus izskatu, jo uzskata, ka tā ir viena no pilsētas vizītkartēm, un ja šādi pilsēta tiek parādīta, tas ir kauns un negods. Kāda no tirgus pārdevējām sniedza savu anonīmo viedokli par esošo situāciju.

    «Vasarā ir šausmīgas bedres visapkārt, kājas var nolauzt. Cik cilvēki ir krituši un cik ir salauzuši, ar ātrajiem aizvesti. Te (paviljonā) nav tik traki, daudz maz tāds,» stāsta iedzīvotāja.

    Pašvaldība no komentāra atteicās, sakot, ka viņi šajā situācijā neko izdarīt nevar un arī  novada budžeta līdzekļus ieguldīt privātīpašumā nedrīkst. Vienīgais, ko pašvaldība plāno darīt lietas labā, ir nākamajos gados atjaunot tirgum līdzās esošo Straula ielu, bet kad tas būs un kā tas notiks – vēl neesot zināms.

    No intervijas ar ziņnešiem tirgus īpašnieks atteicās, uzsverot, ka pretenziju gadījumā iedzīvotāji aicināti vērsties pie tirgus administrācijas. Viņi esot gatava runāt par esošo situāciju, bet bez mediju klātbūtnes, līdz ar to, arī mums neatklāja turpmākos plānus. Lai arī iedzīvotājus satrauc tirgus stāvoklis, tas esot komercnoslēpums. 

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē