• Tuvākajās dienās laiks kļūs vēsāks un brīžiem līs

    Sabiedrība
    Ziņu aģentūra LETA
    17. jūlijs, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Attēlam ir ilustratīva nozīme
    Foto: Pixabay
    Attēlam ir ilustratīva nozīme
    Pēc siltas pirmdienas gaisa temperatūra Latvijā šonedēļ vairs nepakāpsies augstāk par +18..+23 grādiem, brīžiem gaidāms lietus un brāzmains vējš, prognozē sinoptiķi.

    Lietus iespējams katru dienu, bet tas pārsvarā būs īslaicīgs un skars daļu valsts, biežāk līs Kurzemē un Vidzemē, sausāks laiks būs Zemgalē un Latgalē. Reizēm gaidāmas arī pērkona lietusgāzes.

    Ziemeļeiropā atradīsies zema spiediena apgabals, tā ietekmē Latvijā pūtīs lēns līdz mēreni stiprs rietumu, dienvidrietumu vējš. Galvenokārt Kurzemē, kā arī zem lietus un negaisa mākoņiem gaidāmas vēja brāzmas līdz 13–18 metriem sekundē.

    Naktī uz otrdienu gaisa temperatūra pazemināsies līdz +12..+17 grādiem, turpmākajās naktīs minimālā temperatūra būs +8..+13 grādi, piekrastē līdz +16 grādiem. Sagaidāms, ka vidējā gaisa temperatūra šonedēļ noslīdēs divus grādus zem normas.

    Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs brīdina, ka valsts lielākajā daļā saglabājas augsta ugunsbīstamība mežos.

    Jau ziņots, ka Dienvideiropā šonedēļ turpināsies liels karstums, Vidusjūras reģionā termometra stabiņš vietām var pakāpties līdz +48 grādiem.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē