• Policija gaida Daugavas skenēšanas rezultātus, lai atrastu Jēkabpilī demontēto lielgabalu

    Sabiedrība
    Ziņu aģentūra LETA
    28. jūnijs, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Jekabpils.lv
    Valsts policija (VP) gaida ekspertu veiktās Daugavas skenēšanas rezultātus, lai tajā atrastu februārī Jēkabpilī demontēto lielgabalu.

    VP Zemgales reģiona pārvaldes pārstāve Dace Kalniņa aģentūrai LETA pastāstīja, ka jau ziemā potenciālajā lielgabala atrašanās vietā bija ieradušies ūdenslīdēji, taču tobrīd plašāki meklēšanas pasākumi netika turpināti, jo šādi darbi bija pārāk bīstami dzīvībai. 

    Pēc tam tika izsaukti eksperti, kuri ar speciālu aparatūru veica upes skenēšanu un tagad policija gaida šīs skenēšanas rezultātus, lai tad varēt lemt par tālāko rīcību.

    Jau ziņots, ka naktī uz 24.februāri Jēkabpilī pazuda lielgabals, kas kā piemineklis bija izvietots uz padomju memoriāla Rīgas ielā. 

    Policija marta sākumā paziņoja, ka tā ir noskaidrojusi iespējamo vainīgo personu, kas Jēkabpilī demontēja padomju laika lielgabalu, un apzinājusi tā iespējamo atrašanās vietu Daugavā.

    Veicot izmeklēšanu, noskaidrota iespējamā vainīgā persona, kura atzina veiktās darbības patvaļīgā piemiņas zīmes – lielgabala – demontāžā.

    Tāpat likumsargi ir identificējuši traktortehniku, ar kuru tika veikta demontāža.

    Kriminālprocess kvalificēts pēc Krimināllikuma panta par valsts aizsardzībā esoša kultūras pieminekļa pārvietošanu. Par šādu noziedzīgu nodarījumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz diviem gadiem, īslaicīga brīvības atņemšana, piespiedu darbs vai naudas sods.

    Jēkabpils mājaslapā sadaļā pie apskatāmām piemiņas vietām minēts, ka Otrā pasaules kara memoriāls tika atklāts 1976.gadā. Tas veltīts deviņu Padomju Savienības varoņu piemiņai, kas krituši, atbrīvojot Jēkabpils rajonu no nacistiskās Vācijas karaspēka. Lielgabals uzstādīts pie karā kritušo padomju armijas un latviešu strēlnieku korpusa virsnieku apbedījuma.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē