• Lukašenko brīdina par Krievijas sabrukuma draudiem: Mēs visi būsim zem drupām

    Krievija
    Ziņu aģentūra LETA
    28. jūnijs, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: wikimedia.org
    Baltkrievijas diktators Aleksandrs Lukašenko otrdien brīdinājis, ka algotņu grupējuma «Vagner» gājiens uz Maskavu liecina par to, cik bīstama var būt nestabilitāte Krievijā.

    «Ja Krievija sabruks, mēs paliksim zem drupām, mēs visi būsim zem drupām, mēs visi mirsim,» militārpersonu apbalvošanas ceremonijā Minskā sacīja Lukašenko.

    «Vagner» sacelšanās laikā, kas beidzās sestdien, Lukašenko, izsludināja kaujas gatavību valsts bruņotos spēkos, policijā un īpašajos spēkos. Tie visi bija pilnā kaujas gatavībā dienas laikā, viņš piebilda.

    Jau vēstīts, ka algotņu grupējuma «Vagner» vadītājs Jevgeņijs Prigožins piektdienas vakarā paziņoja, ka «Vagner» algotņi no Ukrainas iegājuši Krievijā un dodas uz Maskavu nolūkā gāzt Krievijas militāro vadību. Algotņi pārņēma savā kontrolē Rostovu pie Donas un ceļā uz Maskavu grupējuma kolonnas sasniedza Voroņežas un Ļipeckas apgabalus. Taču sestdienas vakarā Prigožins paziņoja, ka vagnerieši pārtrauc virzīties uz Maskavu un dodas atpakaļ.

    Kremlis paziņoja, ka situāciju noregulēt palīdzējis Lukašenko, un panākta vienošanas, ka Prigožins pārcelsies uz Baltkrieviju un tiks izbeigta pret viņu sāktā krimināllieta.

    Lukašenko atzina, ka visas iesaistītās puses, tai skaitā viņš, sākotnēji nepietiekami novērtējuši situācijas saasināšanās draudus, tā vietā uzskatot, ka to var atrisināt. Putins un Prigožins nonāca sadursmē, sacīja Lukašenko, piebilstot, ka «šajā gadījumā nav varoņu».

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē