• Lietuva atsakās no Covid-19 iespēju pases – ieviesīs citus ierobežojumus

    Sabiedrība
    Ziņu aģentūra LETA
    2. februāris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Lietuvas valdība trešdien nolēmusi no sestdienas apturēt nacionālā Covid-19 sertifikāta jeb «iespēju pases» darbību, vienlaikus ieviešot citus ierobežojumus.

    Kā pēc valdības sēdes uzsvēruši ministri, «iespēju pase» netiek atcelta pilnībā un valdība to joprojām patur savā risinājumu arsenālā. Tomēr premjerministre Ingrīda Šimonīte izteikusi cerību, ka šā dokumenta darbību vairs nenāksies atjaunot.

    Viņa arī atgādinājusi, ka sertifikāta ieviešana pērn ļāva uzņēmumiem pēc karantīnas atsākt darbu, bet vēlāk, saslimstībai atkal pieaugot, deva iespēju darbu neapturēt, kā arī pamudināja daļu cilvēku vakcinēties pret Covid-19.

    Kā norādījis veselības ministrs Arūns Duļķis, lēmums par «iespēju pases» darbības apturēšanu pieņemts, jo mainījusies epidemioloģiskā situācija.

    «Izplatoties daudz lipīgākajam koronavīrusa omikrona paveidam, risks inficēties joprojām pastāv gan nevakcinētām, gan pilnībā vakcinētām vai pārslimojušām personām, tāpēc »iespēju pases" loma sabiedrības pasargāšanā un Covid-19 izplatības riska mazināšanā būtiski sarukusi," teikts lēmuma pavaddokumentā.

    Pēc «iespēju pases» darbības apturēšanas veikaliem, tirgiem un citām tirdzniecības vietām iekštelpās atkal būs jānodrošina vienam apmeklētājam vismaz 15 kvadrātmetru tirdzniecības platība vai arī tās vienlaikus varēs apkalpot ne vairāk par vienu apmeklētāju.

    Rīkojot sporta pasākumus, gadatirgus, festivālus un citus publiskus pasākumus, būs stingri jāievēro valsts ārkārtējās situācijas operāciju vadītāja noteiktās prasības attiecībā uz cilvēku plūsmu regulēšanu, droša atstatuma ievērošanu starp cilvēkiem un citiem drošības noteikumiem.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē