• Latvijā arvien vairāk izvēlas «Renault» automašīnas

    Auto
    Santa.lv
    Santa.lv
    13. februāris
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    2023. gadā «Renault» kopumā pārdeva 4 160 automašīnas. Tas nodrošināja zīmolam sesto pozīciju tirgū pēc pārdošanas apjoma (vieglās automašīnas un komerctransports) ar 5,3 % tirgus daļu.

    Salīdzinot ar 2022. gadu, pieaudzis «Renault» vieglo automašīnu pārdošanas apjoms (pieaugums par 95 vienībām), kas veido 3,2 % tirgus daļu.

    Biežāk izvēlētais «Renault» vieglā auto modelis bija «Clio» ar 451 pārdotu automašīnu (31 % salīdzinājumā ar 2022. gadu). Baltijas valstu auto tirgū «Clio» iekļuva B segmenta TOP4 grupā (11,4 %, no kuriem 5,1 % ir hibrīdmodeļi), savukārt Igaunijā šis modelis ierindojās otrajā vietā, bet Lietuvā – trešajā vietā.

    Nākamo vietu ieņēma «Captur» ar 416 reģistrētām automašīnām. Šis modelis noslēdza 2023. gadu, ierindojoties B-SUV segmenta pirmajā septītniekā (4,3 % daļa no segmenta – 15,1 % HEV) Baltijas tirgū. Igaunijā tas iekļuva TOP4.

    «Renault» pasākumi pakāpeniski un konsekventi ir vērsti uz pilnīgu pāreju uz nulles izmešu piedziņu. Šo mērķi uzņēmums plāno sasniegt līdz 2030. gadam. Šobrīd zīmola klāstā ir gan 100 % elektriskie modeļi, gan hibrīdauto. «Renault» ieņem trešo vietu Eiropā elektrificēto automašīnu tirgū.

    Plašajā hibrīdauto un elektromobiļu klāstā ietilpst pilnībā elektriskais «Megane E-Tech 100% electric», «Kangoo E-Tech 100% electric« un «Scenic E-Tech 100% electric» (atvērti pasūtījumi), kā arī hibrīdauto: «Clio E-Tech full hybrid», «Captur E-Tech full hybrid», «Arkana E-Tech full hybrid», «Austral E-Tech full hybrid», «Espace E-Tech full hybrid».

    «Renault» E-Tech automašīnu klāsts jau veido 16,4 % no zīmola produktu klāsta. Pieauguši zīmola vadošā elektriskā modeļa «Megane E-Tech 100% electric» pārdošanas apjomi. Šis automobilis ieņēma piekto vietu C-EV segmentā Baltijas tirgū.

    «Renault Trafic Passenger» ir TOP2 mikroautobusu segmentā ar 529 reģistrētām automašīnām (jeb 23 % no segmenta) Baltijas valstīs, savukārt Lietuvā tas ieņem pirmo vietu savā segmentā.

    «Master» jau divpadsmit gadus ir neapšaubāms līderis furgonu līdz 3,5 tonnām tirgū (2023. gadā reģistrētas 1267 automašīnas, kas veido 38,7% tirgus daļu).

    Vidējo furgonu segmentā «Trafic» ieņem pirmo vietu jau divpadsmito gadu pēc kārtas.

    «2023. gada rezultāti apliecina, ka mūsu pieņemtā stratēģija ir efektīva. Pieaug «E-Tech» elektrificēto automašīnu pārdošanas apjomi. Arī šogad esam priecīgi par mūsu komerctransporta modeļu panākumiem – Master ir neapšaubāms līderis savā segmentā ne tikai Baltijas valstīs, bet arī visā Eiropā. Ar cerību skatāmies uz jauno gadu, kurā mūs sagaida daudzi jaunumi, tostarp «Electric Scenic», «Rafale», «R5» un jaunais «Master»,»  saka Tomašs Mruzs (Tomasz Mróz), Renault izpilddirektors Polijā un Baltijas valstīs.

    2024. gads – Jaunumu gads

    Tirgū ir iznākuši atjaunotie «Renault Arkana», «Espace», gaidāma jaunā «Captur» modeļa versija. Aprīļa un maija mijā parādīsies elektriskais Scenic, kam sekos jaunais «Master» un jaunais «Rafale». Iznāks arī pilnīgi jauns C segmenta krosovers. Gada beigās tiks atvērti pasūtījumi R5 modelim.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē