• Kas ir Maestro jaunā zvaigzne – dziedātāja Paula Saija

    Ziņas
    Evija Kalnbērza
    21. janvāris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Jānis Saliņš (mūzikas nams Daile)
    Koncertos kopā ar Raimondu Paulu nereti uzstājas jauna, talantīga dziedātāja Paula Saija, kuras vizītkarte ir skanīgs un dziļš balss tembrs.

    Latvijas Televīzijas Vecgada vakara koncerts Uz deju uzlūdz Raimonds Pauls nebija pirmais koncerts, kurā sevi pieteica uzlecošā Latvijas mūzikas zvaigzne Paula Saija. PDz jauno dziedātāju, kurai ir vien 21 gads, pamanīja jau mūzikas nama Daile pasākumā, kas bija pieteikts kā Raimonda Paula un Daumanta Kalniņa Ziemassvētku koncerts.

    Tajā Maestro klausītājiem sagādāja pārsteigumu, prezentējot savu izraudzīto jauno dziedātāju, kurai drīzumā tapšot pat programma ar Maestro dziesmām. Saija kopā ar aktieri Gundaru Grasbergu bija dzirdama arī koncertprogrammā Mierinājums.

    «Esmu no maza lauku pagasta – Cēres, Kandavas novadā. Ģimenē mums mūzika ir tādā amatieriskā līmenī – bērnībā kopā ar mammu mājās daudz dziedājām, vectēvs spēlēja vijoli. Māsa Līga Paulīne Saija ir etnomuzikoloģe, bet es Kandavas mūzikas skolā mācījos spēlēt vijoli. Vēlāk sapratu, ka gribu dziedāt – iestājos Jāzepa Mediņa Rīgas Mūzikas vidusskolā, lai apgūtu džeza dziedāšanu.

    Bija iestājeksāmeni, kuriem jāiziet cauri, un šīs skolas lieliskie pedagogi mani ir ļoti atbalstījuši. Šogad mācos pirmajā kursā Latvijas Mūzikas akadēmijā džeza vokālu, bet apzinātu lēmumu, ka mūzika manā dzīvē būs galvenā, pieņēmu 15 gadu vecumā,» par sevi stāsta dziedātāja.

    Par sadarbību ar Maestro Paula teic, ka pirms gada piedalījusies komponista 85. dzimšanas dienai veltītajā koncertā. 

    «Iespējams, viņš bija mani pamanījis muzicējam grupā Very Cool People vai piedaloties džeza festivālā Rīgas ritmi. Pirms kāda laika saņēmu telefona zvanu, ka jāierodas uz tikšanos ar Maestro. Devos uz Latvijas Radio studiju. Pirmajā tikšanās reizē biju uztraukusies, jo jātiekas taču ar pašu Raimondu Paulu. Sākumā viņš bija atturīgs, pētīja, lai tuvāk iepazītu manu personību. Bet nu jau mūsu sadarbība ilgst pusgadu. Maestro man kļuvis mīļš.

    Viņš saka gan labus vārdus, gan tādus, kas iedvesmo. Reizēm viņš stingri un skaidri pasaka – tagad būs tā! Bet tas nekādā ziņā nav aizvainojoši – viņš labi strādā ar dziedātājiem, izprot vissīkākās nišiņas,» klāsta dziedātāja.

    Paula dziesmas jauniete klausījusies no agras bērnības, un īpaši viņai patīk tās, ko pagājušā gadsimta 80. gadu vidū dziedāja Nora Bumbiere un Mirdza Zīvere. Par saviem favorītiem dziedāšanā Paula min arī Daumantu Kalniņu, Kristīni Prauliņu, kā arī ārvalstu zvaigznes – leģendāro Ellu Ficdžeraldu un franču džeza dziedātāju Sirilu Emē.

    «Bet par Maestro fanojam jau trīs paaudzēs – vecmāmiņa, mamma un es. Katram latviešu dziedātājam dziļi sirdī noteikti ir vēlme dziedāt ar Maestro, tāpēc esmu pagodināta, ka man tā ir piepildījusies,» atklāj Paula, kuras mamma bija klāt viņas uzstāšanās reizē mūzikas namā Daile.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē