• FOTO: Lielākais jaunu dzīvokļu projekts Rīgas vēsturiskajā centrā svin spāru svētkus

    Sabiedrība
    Santa.lv
    Santa.lv
    30. jūnijs, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Nekustamo īpašumu investīciju uzņēmums “VILIA”, pateicoties Rietumu Bankas finansējumam, Dainas ielā 10a īsteno līdz šim lielāko dzīvokļu mājas celtniecību Rīgas vēsturiskajā centrā. Vērienīgais dzīvokļu nama projekts nodēvēts par “Dainām” un plānots, ka kopējās projekta izmaksas sasniegs 14 miljonus eiro.

    Jaunbūves “Dainas”, kur tikko atzīmēti spāru svētki, kopējā platība būs 9969 m2. Plānots, ka jaunajā ēkā būs pieejami 114 vienas līdz četru istabu dzīvokļi ar pārdomātu un efektīvu plānojumu, kā arī augstvērtīgu apdari. Mājas iemītniekiem tiks piedāvātas 34 pazemes stāvvietas, kā arī apzaļumots pagalms ar iekārtotu zonu bērniem.

    Ēka atrodas vietā ar ērtu un attīstītu infrastruktūru – sabiedriskais transports, auto stāvvietas, ērta nokļūšana ar kājām vai velosipēdu.

    Vienlaikus “Dainas” nama iemītniekiem būs iespēja izbaudīt arī visas Rīgas centra sniegtās priekšrocības – veikali, skolas un bērnudārzi, kafejnīcas un restorāni, pilsētdārziņi vai parki pastaigām un atpūtai.

    Būvniecības process tika sākts 2021. gada vasarā un ilgs 15 mēnešus. Līdz šim jau ir pabeigts pilnais ēkas jeb septiņu stāvu karkass, savukārt nesen atzīmētie spāru svētki ļaus uzsākt darbus pie logu un fasādes montāžas. Paredzēts, ka projekts tiks pabeigts un pirmie daudzdzīvokļu mājas iemītnieki savos mājokļos varēs ievākties ap 2022. gada beigām.

    “Pateicoties nama atrašanās vietai un arhitektoniskajiem risinājumiem, Dainas ielas nams ir unikāls jaunu dzīvokļu projekts Rīgas vēsturiskajā centrā. Līdz ar to saskaramies ar ļoti lielu potenciālo klientu interesi gan par projektu kopumā, gan vēlmi slēgt rezervācijas līgumus.

    Neskatoties uz šī brīža saspringto situāciju reģionā un straujo inflācijas pieaugumu, projekta attīstība notiek atbilstoši plānam. Esam gandarīti, ka kopā ar nozarē sevi jau pierādījušiem partneriem un projekta attīstītāju komandu varam īstenot Latvijas tirgū vēl nebijuši dzīvokļu mājas projektu Rīgas sirdī,” norāda “VILIA” vadītājs un līdzdibinātājs Edgars Ivanovs.

    Plānots, ka projekta celtniecības izmaksas, ko finansē Rietumu Banka, būs 6,9 miljoni eiro, savukārt kopējās projekta izmaksas sasniegs 14 miljonus eiro.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē