• Dombrovskis: Jāpanāk, lai Krievija samaksā par Ukrainā nodarītajiem postījumiem

    Politika
    Ziņu aģentūra LETA
    3. novembris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Jānis Saliņš (F64)
    Starptautiskajai sabiedrībai ir jāpanāk, lai Krievija samaksā par Ukrainā nodarītajiem postījumiem, ceturtdien Latvijas Bankas konferencē «Ilgtspēja un nauda: veidojot nākotnes ekonomiku» sacīja Eiropas Komisijas priekšsēdētājas izpildvietnieks Valdis Dombrovskis (JV).

    Viņš informēja, ka patlaban Krievijas agresijas rezultātā Ukrainai nodarīto postījumu apmērs jau ir sasniedzis 400 miljardu ASV dolāru, tāpēc Eiropas Komisija strādā pie Ukrainas rekonstrukcijas plāna. 

    Tam būs nepieciešama starptautiskās sabiedrības mobilizācija, lai panāktu, ka Krievija samaksā par nodarītajiem postījumiem, pauda Dombrovskis, uzsverot, ka tam varētu noderēt konfiscētie Krievijas aktīvi.

    Dombrovskis norādīja, ka karš Ukrainā nav tikai karš starp divām valstīm, bet tas ir konflikts starp divām sistēmām – agresīvs imperiālistisks režīms ir iebrucis demokrātiskā valstī. 

    Ja Krievija šajā karā uzvarēs, tad karš varētu izplatīties arī uz citām valstīm, ko Krievija neslēpj, tāpēc Eiropas Savienības interesēs ir atbalstīt Ukrainu, lai tā uzvarētu, sacīja Dombrovskis. 

    Viņš informēja, ka patlaban ir runa par īstermiņa atbalstu 18 miljardu eiro apmērā 2023.gadā, par ko Eiropas Komisija jau ir vienojusies. Vienlaikus Dombrovskis norādīja, ka arī Ukraina ir lūgusi domāt ilgtermiņā, tāpēc tiek sākts darbs pie Ukrainas ilgtermiņa rekonstrukcijas plāna. 

    Dombrovskis piebilda, ka labākais veids kā tikt galā ar kara sekām, ir apturēt karu. Tāpēc ir jāveic spiediens uz Krieviju sankciju veidā, kā arī militāri, finansiāli un ģeopolitiski jāatbalsta Ukraina. 

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē