• Aktrise beidzot pieņem balvu, no kuras atteicās. Viņa klusēja 8 mēnešus

    Sabiedrība
    Ziņu aģentūra LETA
    10. novembris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Marija Luīze Meļķe
    Foto: F64
    Marija Luīze Meļķe
    Aktrise Marija Luīze Meļķe, kura februārī atteicās no nacionālās kino balvas «Lielā Kristapa», kamēr netiks pieņemts partnerattiecību likums, ceturtdien pēc Saeimas lēmuma par partnerības institūta ieviešanu pieņēmusi balvu, liecina aktrises ieraksts sociālajā medijā «Facebook».

    «Partnerības institūts ir pieņemts, «Lielais Kristaps» brauc mājup. Bijis gods palīdzēt!» raksta filmas «Neona pavasaris» galvenās lomas atveidotāja Meļķe, kura tika atzīta par pagājušā gada labāko kino aktrisi.

    Balva aktrisei tika pasniegta ceturtdien, 9.novembrī, Latvijas Nacionālajā teātrī pēc režisora Matīsa Kažas iestudējuma «Maigā vara» pirmizrādes, kurā lomu atveido arī Meļķe. 

    Kaža ir arī filmas «Neona pavasaris» režisors, scenārists un producents.

    Meļķei paredzētā «Lielā Kristapa» statuja līdz vakardienai tika glabāta balvas rīkotāju, Latvijas Kinematogrāfistu savienības birojā.

    «Sirsnībā pateicos Latvijas Kinematogrāfistu savienībai par operatīvo balvas atgādāšanu uz Nacionālo teātri,» raksta Meļķe, piebilstot, ka «šodien mums, Latvijas sabiedrībai, ir vēsturiska diena».

    Balvas tīmekļvietnē norādīts, ka žūrijas piešķirtā balva par Laines lomas atveidojumu filmā «Neona pavasaris» ir pelnīta atzinība aktrises talantam un ieguldītajam darbam, taču viņas atteikšanās pieņemt balvu līdz partnerattiecību likuma pieņemšanai Latvijā izceļ aktrises apņemšanos iestāties par sociālajām pārmaiņām. 

    «Pārmaiņās ir notikušas, 9.novembrī, Saeimas vairākums ir nobalsojis par partnerattiecību institūta ieviešanu Latvijā. Šis vēsturiskais mirklis ir vienlaicīgs ar pirmizrādi Nacionālajā teātrī, kuras režisors ir Kaža un kurā Meļķe atveido galveno lomu,» atzīmēts «Lielā Kristapa» mājaslapā.

    LETA jau rakstīja, ka kinolentes «Neona pavasaris» galvenā varone Laine ir studente, kas nonāk Rīgas pagrīdes reivu scēnā, kur viņa iemīlas reiverē Gundā un atklāj savu seksualitāti.

    Kā jau rakstīts, Saeimas vairākums ceturtdien, 9.novembrī, galīgajā lasījumā pieņēma tieslietu ministres Ineses Lībiņas-Egneres (JV) virzīto likumprojektu pakotni, ar kuru Latvijā no 2024.gada vidus paredzēts ieviest jaunu tiesību institūtu – partnerību, kas būs arī veids, kā savas attiecības legalizēt un juridiski sakārtot viena dzimuma pāriem.

    Opozīcijas politiskie spēki gan ir savākuši 34 Saeimas deputātu parakstus, lai mēģinātu panākt referenduma ierosināšanu par Saeimā pieņemtajiem grozījumiem. Lai ierosinātu referendumu, mēneša laikā būtu jāsavāc vienas desmitās daļas vēlētāju jeb 155 000 paraksti.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē