• Kas notika pēc atteikšanās no «Lielā Kristapa». Aktrise Meļķe: Man šobrīd sevi jāpasaudzē

    Slavenības
    Evija Kalnbērza
    7. marts, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Marija Luīze Meļķe
    Foto: F64
    Marija Luīze Meļķe
    «Lielā Kristapa» ceremonijā gada labākā aktrise Marija Luīze Meļķe atteicās no balvas. Par to runāja visi, bet viņa…klusām nozuda. Kāpēc tā?

    «Lielā Kristapa» ceremonija 25 gadus vecajai Marijai Luīzei Meļķei bija īpaša – viņai pirmo reizi tika piešķirta labākās aktrises balva. Tā viņai pienācās par tēlojumu filmā «Neona pavasaris». Uzkāpjot uz skatuves kino balvas pasniegšanas ceremonijā, Meļķe sacīja: «Es centos tīri cilvēcīgi izrādīt cieņu tai cilvēka dzīves pieredzei, kuru attēloju.» Viņa Matīsa Kažas filmā spēlē Laini, kura iemīlas reiverē Gundā. Aktrise turpināja: «Šo ņemot vērā, būtu liekulīgi no manas puses pateikt visiem vienkārši paldies un nepateikt to, ka mums ir pienācis laiks valstī pieņemt Dzīvesbiedru likumu.» Meļķe atteicās pieņemt augsto apbalvojumu, kamēr  tas netiks izdarīts.

    Meļķes sacīto visu nedēļu aktīvi apsprieda teju visi. Pati Marija klusēja… Kad PDz nedēļas izdevās sazināties ar aktrisi, viņa atklāja – tagad saņemot tik daudz ziņu, ka tikai pamazām tiekot cauri to gūzmai. Meļķe pauda – šajās dienās vēl nav gatava interviām .

    «Apkārtējā intensitāte ir pārāk nospiedoša.

    Ko es vēlējos pateikt, jau pateicu Lielajā Kristapā un pagaidām teikt jebko vairāk prasītu no manis pārāk lielu mentālo kapacitāti. Man šobrīd sevi jāpasaudzē,» atzinās viņa. Arī saviem draugiem un paziņām sociālajos tīklos Marija ieteica: «Nelasiet nejaukos komentārus un nerādiet tos man! Tas, ka kāds ir riebīgs, ir viņa problēma. Tā visa lasīšana bojā nervus un īsina dzīvesprieku, kad ir daudz skaista un maiga, kam pievērsties.»

    Filmas režisors Matīss Kaža atzina: «Absolūti atbalstu to, ko aktrise izdarīja. Turklāt tas ir cieši saistīts ar filmas tematiku un vērtībām, kuras pārstāv gan Marija Luīze, gan šis darbs. Apbrīnoju viņas drosmi. Tas man bija pozitīvs pārsteigums, jo mēs nebijām runājuši par to, ko teikt vai neteikt gadījumā, ja viņa šo balvu saņems. Tomēr arī es atbalstu to, ka Saeimai ir jāpieņem Dzīvesbiedru likums.».

    Dzejnieci un aktrisi Mariju Luīzi Meļķi Matīss pazīst kopš 2016. gada. «Manā tā laika draugu kompānijā bija dažādi jaunie mākslinieki un dzejnieki. Kopīgi piedalījāmies radošos pasākumos. Arī iepriekš Marija Luīze bieži par aktuāliem politiskiem jautājumiem ir izteikusies sociālajos tīklos, viņa ir aicināta uz raidījumiem. Viņa allaž bijusi sociāli un politiski ieinteresēts cilvēks,» apliecina viņš.

     

    Vairāk lasiet žurnālā «Privātā Dzīve»!

     

     

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē