• VIDEO: Bijusī ministres padomniece apsmej partnerattiecību likuma pretiniekus

    Politika
    Marta Kalniņa
    6. janvāris
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    LINDA CURIKA Džemmas Sudrabas tēlā.
    LINDA CURIKA Džemmas Sudrabas tēlā.
    Partnerattiecību regulējums stāsies spēkā jau šajā vasarā, un tas ielīksmojis komiķi un bijušo iekšlietu ministres padomnieci Lindu Curiku. Par godu tam viņa ierakstījusi video, kurā iesmej par šī regulējuma pretiniekiem.

    Nedēļas nogalē tapa zināms, ka partnerattiecību regulējums tomēr tiek pieņemts. «Latvijā būs partnerības institūts. Stāsies spēkā nepieciešamais un daudzu gaidītais regulējums, likumā nostiprinot, ka visas ģimenes ir svarīgas.

    Paldies visiem, kuri to veicināja un atbalstīja!» piektdien svinīgi paziņoja premjere Evika Siliņa.

    Par referenduma rīkošanu, lai būtu iespējama tā atcelšana, parakstījušies tikai nedaudz vairāk nekā  35 000 iedzīvotāji, bet bija jāsavāc vismaz 154 241 paraksti. Šis regulējums, kas ļaus neprecētiem, tostarp viendzimuma, pāriem juridiski nostiprināt attiecības un paredzēs tiem pamata sociālo un ekonomisko aizsardzību, stāsies spēkā no 1. jūlija.

    Šāds iznākums ļoti iepriecinājis komiķi un kādreizējās iekšlietu ministres Marijas Golubevas padomnieci Lindu Curiku. Viņa sevi uz skatuves un interneta vidē prezentē kā izdomātu tēlu Džemmu Sudrabu, kas caur ironisku prizmu aplūko dažādas sabiedrībā aktuālas tēmas. Šī – iespēja viendzimuma pāriem reģistrēt savas attiecības – viņu uzrunājusi personiski, jo Linda nekad nav slēpusi, ka ir attiecībās ar sievieti. Tāpēc viņa nekavējās iesmiet par tiem politiķiem un viņu atbalstītājiem, kas centās vākt parakstus pret partnerības līkuma ieviešanu.  

    «Kas notiek, ja nelasa Bībeli? Sliktas lietas!» savā video ironizē Džemma Sudraba, kura šajā skečā spēlē melnā PR aģentūras darbinieci un it kā sarunājas ar partijas «Latvija pirmajā vietā » līderi Aināru Šleseru. «Es jau jums teicu ka ar Helmani nepietiks. Arī ar Irbi nepietiek. Jūsu vēlētājs homofobiskais taču ir ļoti slinks.

    Es taču teicu – vajag siltus autobusus visur salikt, kuros ir šņabis,» pauž Džemma Sudraba

    un rosina nākamreiz izmantot kādu skaidrāku vēstījumu, lai panāktu vēlamo rezultātu.  «Vai mums ir kādas idejas no Bībeles? Nomētāšana ar akmeņiem. Ļoti labi! Kur tad jūs bijāt agrāk? Nākamajā reizē tātad atkal būs video: Paškeviču ģimene. Kaķēni krīt lejā, un viņi dzied: «Šie visi kaķēni ir heteroseksuāli! Ja tev nepatīk kaķēni, tu esi gejs!» rosina Džemma Sudraba, jokojot par mūziķa Denisa Paškeviča un viņa sievas dziedātājas Jolantas-Gulbes Paškevičas aicinājumiem iestāties pret šādu regulējumu.  

     

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē